prva liga

  13 maj

  Stadion Bare, Simin Han

  13. Maja 2017.

  15:00 To 16:45

  U okviru 26. kola Prve nogometne lige Federacije BiH, Sloga će u nedjelju, u Simin Hanu dočekati ekipu bihaćkog Jedinstva.

  Sloga na proljeće igra u sjajnoj formi. Sa dvije vezane pobjede skočili su na peto mjesto sa 41 bodom, a sada su samo četiri poena iza vodeće visočke Bosne.

  Jedinstvo je na desetom mjestu, četiri boda su iznad zone ispadanja, tako da opstanak još nije osiguran. Ipak, imaju dovoljno kvalitete da ostvare svoj cilj, što na kraju ne bi trebao za njih predstavljati neki problem.

   

   14 apr

   Sportska dvorana Skenderija, Gradačac

   14. Aprila 2017.

   17:00 To 18:30

   Kantonalni derbi Prve lige Federacije BiH igra se u Dvorani gradačačkog sajma. Sastaju se RK Gradačac i RK Sloboda Solana.

    14 apr

    Stadion Banja Ilidža, Gradačac

    14. Aprila 2017.

    14:30 To 16:15

    Ekipa gradačačke Zvijezde do prije nekoliko kola bila je kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH, međutim nešto lošiji rezultati bacili su ih na deveto mjesto Prve lige Federacije BiH.

    Tim Bojana Magazina u 22. kolu dočekuje lidera, ekipu Travnika. Biće to istinski derbi. Gosti jesu blagi favoriti, ali niko sa Banja Ilidže lako nije odnosio bodove.

     25 mar

     Stadion Banja Ilidža, Gradačac

     25. Marta 2016.

     13:00 To 14:45

     Pobjedom protiv ekipe Metalleghe iz Jajca, Zvijezda se u potpunosti vratila u igru za plasman u Premijer ligu.

     Tim iz Gradačca sada ima samo bod manje od ekipe iz Jajca, a nove bodove tražit će u duelu protiv Branitelja, a u okviru 19. kola Prve lige Federacije BiH.

     Branitelj se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli i slijedi im grčevita borba za opstanak. U prošlom kolu protiv Orašja su se žalili na suđenje te izrevoltirani arbitražnim odlukama napustili teren pri rezultatu 2:3 za Labudove.

     Da li će ta situacija imati negativan uticaj na tim iz Mostara, vidjet ćemo u njihovom duelu sa drugoplasiranom ekipom lige.