49. Dani Bh. fotografije u Tuzli

16. Septembra 2016.

18. Septembra 2016.

20:00 To 22:00

Galeriji Foto kino kluba Tuzla,

Event Description

Asocijacija za umjetničku fotografiju i Foto kino klub Tuzla organiziraju 49. Dane BH fotografije u Tuzli od 16.-18.9.2016.godine. Ova manifestacija okuplja najbolje i najznačajnije fotografije u Bosni i Hercegovini koji kroz obilaženje i snimanje najljepših i najznačajnijih lokacija stvaraju značajan umjetnički fundus fotografskih materijala koji se ubuduće koriste u promotivne i izlagačke svrhe. Ove godine očekujemo između 40 i 50 fotografa iz cijele Bosne i Hercegovine.
Ovakav skup fotografa se još nije desio u našem kantonu od samostalnosti Bosne i Hercegovine.

Nastale fotografije će biti izložene na zajedničkoj izložbi (koja može i trebala bi biti postavljena u svim gradovima u kojima i nastaje), ali i na mnogobrojnim međunarodnim izložbama i salonima fotografije. Nastali materijali na taj način promoviraju snimljene lokalitete na najbolji način.

Do sada je Grad Travnik više puta bio domaćin ovog događaja, a Foto kino klub Tuzla je u saradnji s Asocijacijom za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine odlučio ove godine za domaćina ponuditi Tuzlu uz još dva grada u Tuzlanskom kantonu. U Tuzli će se održati seminari i predavanja iz oblasti fotografije, skupština Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, izložbe kao i foto safari (cjelodnevno obilaženje grada uz snimanje).

 

Jedan od prvih pratećih događaja jeste samostalna izložba fotografija Slobodana Krstića, majstora fotografije. Izložba će biti otvorena u petak, 16.9.2016.godine u 20:00h u Galeriji Foto kino kluba Tuzla.

 

Također, u subotu, 17.9.2016.godine će u Teatru Kabare u 11:00h biti otvorenje izložbe bosanskohercegovačke fotografije mladih, a isti dan će u Galeriji Mandžić biti otvorena izložba fotografija FotoBiH Tuzla 2016. u 19:00h.

thumbnail_Objava-za-Dane-za-klubove

 

Ovom prilikom pozivamo vas da nam se pridružite i u obilasku Tuzle i drugih gradova te da uveličate naše izložbe u sklopu ove manifestacije svojim prisustvom. Biće nam vrlo drago da se upoznate sa najznačajnijim fotografima iz BiH i po mogućnosti provedete kvalitetno vrijeme uz druženje s nama. U prilogu Vam šaljem detaljan plan organizacije Dana BH fotografije u Tuzli te pozivnicu i katalog za izložbu Slobodana Krstića. U organizaciji je došlo do malih izmjena tako da umjesto u Gradačac idemo u Etno avliju Mačkovac.

Visited 120 times, 1 Visit today

Related Events

Snack bar Bagueri

27. Oktobra 2016. To 28. Oktobra 2016.

KRASNO vas poziva na II KRASNI vikend u Snack-u PETAK 28. oktobar od 20 sati, sa nama je jedan i jedini NESIB DELIBEGOVIĆ NESKO 🙂 SUBOTA 29. Read more…

9. Septembra 2016.

19:00 To 21:00

Niste obezbjedili ulaznicu veceras za utakmicu? Dođite u Gajbu da zajedno pratimo i navijamo za nase kosarkase uz HLADNO PIVO, ali bas bas hladno 😉 I da… Read more…

Plato ispred Pravnog fakulteta, Tuzla

12. Maja 2017.

18:00 To 20:00

Freestyle MC Battle ponovo u Tuzli! Ekipa iz udruženja New Sound se potrudila da nam pripremi pravi hip hop događaj. Read more…