Animirani film “Hotel Transylvania 2” ponovo u kinu

7. Novembra 2015.

11. Novembra 2015.

16:00 To 17:30

Kazan mahala, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

035/257-558

Website

Event Description

Projekcije od 16h;

Subota i nedjelja 11h i 16h

IZVORNO IME:Hotel Transylvania 2
REŽIJA:Genndy Tartakovsky
ULOGE: sinhronizovano
ŽANR: komedija, animirani
TRAJANJE: 90 min

Za hotel Transilvaniju cini se da su stvari konacno krenule na bolje… Drakulin hotel koji je ispocetka kao svoje goste prihvatao iskljucivo cudovista sada je otvoren i za ljude. Ali ono sto sada najvise muci naseg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola covjek, a pola vampir) ne pokazuje znakove pravog vampira.

Contact Information

kino.kaleidoskop@bih.net.ba

Visited 214 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

CineStar, Tuzla

7. Februara 2017.

20:30 To 21:59

IZVORNO IME: Assassin’s Creed
REDATELJ: Justin Kurzel  |  ŽANR: akcijski, avantura, SF
ULOGE: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed
TRAJANJE FILMA: 116 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD  |
Cal Lynch (Michael Fassbender) osuđen je na smrt kad iznenada dobije drugu priliku za život, zahvaljujući tajanstvenoj kompaniji Abstergo Industries. Pomoću revolucionarne tehnologije koja otključava genetička sjećanja skrivene u njegovoj DNK, Cal je poslan natrag u prošlost, u Španjolsku 15. stoljeća. Tamo proživljava iskustva svojeg davnog pretka, Aguilara de Nerha, člana tajnog društva poznatog kao Assassini (atentatori) i koje se bori protiv Templara koji žude za moći, kako bi zaštitili slobodu izbora. Prošlost preobrazi Cala koji počinje crpiti znanje i razvijati vještine potrebne kako bi se suprotstavio opresivnoj organizaciji Templara današnjice.

 

Biblioteka Lukavac

19. Novembra 2015.

Nakon izuzetnog interesovanja za knjigu “Lukavac kakav je nekada bio”, autor Faruk Kruševljanin predstavlja svoje novo djelo, svoju novu knjigu pod nazivom “Sinovi narednika Jusufa K.”.

Promocija knjige će se održati prostorijama JU Javna biblioteka Lukavac.
Svi ljubitelji pisane riječi i istinski dobrog djela, dobrodošli.

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

31. Marta 2016. To 19. Avgusta 2022.

Predstava „ZOO priča“ govori o dva čovjeka koji se sreću u parku jednog nedeljnog popodneva, njihovim životima i jednoj klupi. „Vrijeme kapitalizma dovodi do sve većeg razdora među ljudima, dovodi do otuđenja i samim tim čovjeka pretvara u životinju ili biljku koja samo vegetira u svom sigurnom prostoru Američkog sna. Upravo o tom otuđenju govori i ovaj tekst koji nam je bio povod i inspiracija za predstavu. Jedna klupa i dva čovjeka u parku, priča o usamljenosti, ravnodušnosti, neostvarenosti i odbačenosti. Sve to dovodi do potrebe jednog čovjeka da se na svoj način obračuna sa životom, da se obračuna sa našim vremenom u kojem vlada materijalistička filozofija. Ovo dovodi do „bolesti“ društva, gdje su ljudi zaboravili jedni na druge, ali i na sami sebe. Život se vrti oko zadovoljenja materijalističkih navika koje hrane ego i ubijaju „čovjeka“, njegovu ljudskost i komunikaciju, a upravo komunikacija čovjeka čini čovjekom, a nedostatak iste čovjeka svodi na id, na životinjski oblik, koji opstanak vidi u jedino u zoo vrtu.“