Biciklistička rekreativna tura “U susret jeseni”

25. Septembra 2016.

25. Septembra 2016.

9:45 To 16:00

Općina Živinice, Alije Izetbegovića, Živinice Grad

Event Description

Biciklistički klub Živinice za nedjelju najavljuje novu rekreativnu turu prilagođenu svima, muškarcima, ženama, onim sa više kondicije, onima sa manje kondicije.

Vozimo na relaciji Živinice – Zlaća – Zobik – Živinice
Okupljanje je u 9:45 sati na parkingu kod zgrade općine, a polazak u 10:00 sati.
Vozi se tempom koji je prilagođen svima, bez žurbe, “trkanja” i sl.
Ukupna dužina ture je 48 km. Pauze se prave po potrebi. Planirano je da se malo duži odmor napravi na Zobiku, odakle je planiran povratak svako u skladu sa svojim obavezama.
Svi učesnici su duzni da imaju ispravan bicikl i da sebi ponesu hranu (ukoliko hoce) dok vode ima dovoljno na stazi.
Biciklistički klub Živinice se ni u kojem slučaju ne obavezuje prema ostalim učesnicima ni po kojem osnovu osim da bude vodič na turi.

Savjetujemo da svi učesnici koriste zaštitnu opremu, kacige, rukavice i sl.

Visited 169 times, 1 Visit today

Related Events

BKC, Tuzla

24. Februara 2017.

18:00 To 19:30

“Tako je govorio Lepi” je novi autorski projekat velikog filmskog i pozorišnog glumca Harisa Burine. Poznat je po mnogobrojnim filmskim i TV ulogama.

Nova predstava nastaje nakon “Ćorkana”, monodrame po tekstu Ive Andrića sa kojom je dosad igrao preko 150 puta širom BiH, regiona i Evrope. “Tako je govorio Lepi” je komedija čije se nastajanje poklopilo sa snimanje dugometražnog igranog filma “Balada o Pišonji i Žugi” u kojem igra ulogu Lepog, legendarnog lika iz iste pjesme.

Tako je nova predstava dobila svoje ime, a u njoj se Burina krajnje zabavno i lucidno poigrava ali uvijek i dobronamjerno sa ovdašnjim mentalitetom i ljudima. Tako će se u predstavi prepoznavati Sarajlije, Zeničani, Tuzlaci, Mostarci, Sandžaklije ali i Crnogorci, Srbi, Hrvati, Slovenci i drugi, a posebno mjesto u predstavi zauzimaju anegdote o velikim ovdašnjim muzičkih, filmskih i sportskih zvijezdama.

Ulaznice po cijeni od 15 KM (I-X reda) i 10 KM(XI-XXVI reda) možete kupiti svakoga dana na biletarnici BKC-a Tuzla, CD Shopu Sejo&Vili i u caffeu Pink Panter Stupine/Tuzla.

Trocadero

31. Oktobra 2016.

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

23. Januara 2016.

17:30 To 19:00

Derbi 17. kola košarkaške Lige 12 BiH u Mejdanu će odigrati stari rivali, Sloboda i Široki.

Širokobriježani su na diobi petog mjesta, za sada su na poziciji koja ih vodi u Ligu za prvaka, te imaju tri pobjede više od šestoplasiranog tuzlanskog tima.

Sloboda je porazom u Bijeljini od Građanskog umanjila svoje šanse za prolaz u Ligu 6, ali još nije sve matematički izgubljeno. Pobjedom protiv svog rivala bi se vratili u život.