Bkc: “ŠTO PEPEO PRIČA”

8. Aprila 2016.

8. Aprila 2016.

18:00 To 20:00

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

Event Description

Čast nam je pozvati Vas na promociju knjige Dževada Karahasana “ŠTO PEPEO PRIČA”.

 

Organizatori promocije su Grad Tuzla i JU BKC TK Tuzla, a biti će upriličena u prostorijama BKC-a, 08. aprila 2016. godine sa početkom u 18,00 sati. Knjigu predstavljaju: Dževad Karahasan, Filip Mursel Begović i Jasmin Agić.

 

Karahasanova trilogija je zasigurno remek-djelo i formom i sadržajem, sadržana od tri roma na o glavnom junaku mistiku Omeru Hajjamu i to „Sjene smrti“, „Utjeha noćnog neba“ i „Miris straha“. Riječ je o prvijencu novoutemeljene biblioteke “Stav”.

 

 

Visited 246 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Teatar Kabare, Tuzla

28. Marta 2017.

17:30 To 19:00

Treća predstava koja će biti izvedena na ovogodišnjem 15. TKT Fest-u – Danima akademskog teatra, je “Sirena i Viktorija”, u produkciji teatra Dorćol Platz Beograd.

Autor: Aleksandar Galin

Režija: Radoslav Milenković

Uloge: Milena Pavlović, Tatjana Kecman i Radoslav Milenković.

Novopečena bogatašica, naizgled pobjednica tranzicijskog maratona, za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac “ispunjava sve seksualne fantazije“, ali greškom bira pogrešan broj i umijesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva svijeta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog… Niz komičnih nesporazuma i odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas, smijehom razoružane, suočava sa vjerovatno najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

Teatar Kabare, Tuzla

29. Marta 2017.

17:30 To 19:00

Veliki Zijah Sokolović ponovo je na sceni Teatra Kabare Tuzla, a u okviru 15. jubilarnog TKT Fest-a izvest će monodramu “Glumac… je glumac… je glumac”.

Predstava koja se igra skoro 40 godina, koju je Zike odigrao preko 1.500 puta i predstava koju je igralo 15 glumaca na šet jezika u 20 zemalja svijeta…

Reći ćemo samo: ZIJAH SOKOLOVIĆ

CineStar, Tuzla

13. Marta 2017. To 14. Marta 2017.

20:25 To 22:25

IZVORNO IME: T2 Trainspotting
REDATELJ: Danny Boyle  |  ŽANR: Drama
ULOGE: Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner
TRAJANJE FILMA: 117 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: Velika Britanija
 

SADRŽAJ FILMA:

Prvo se ukazala prilika… Zatim je stigla osveta. Prošlo je dvadeset godina. Mnogo toga se promijenilo, ali mnogo toga je ostalo potpuno isto. Mark Renton (Ewan McGregor) vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Svi ga čekaju: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) i Begbie (Robert Carlyle). I drugi stari prijatelji također ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osvega, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samo-destrukcija i smrtna opasnost… Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Po drugi put.