BKC TK: Novogodišnji gala koncert

29. Decembra 2016.

29. Decembra 2016.

19:00 To 20:00

BKC TK, Tuzla

Event Description

GUD “Lege Artis” Tuzla i ove godine tradicionalno organizuje Novogodišnji gala koncert.

Za razliku od prethodnih godina, kada smo Novogodišnje koncerte održavali sa jednim gostujućim ansamblom, ove godine smo se odlučili da pozovem sve naše prijatelje, pjevače i instrumentaliste koji su zajedno sa nama obogaćivali kuluturnu scenu kako Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, tako i šire.

Na koncertu će pored ansambala GUD “LegeArtis” Tuzla nastupiti i naši gosti. Kao gosti koncerta nastupit će učenici Srednje muzičke škole Tuzla kao instrumentalna pratnja Mješovitom horu “LegeArtis”, zatim naši najmlađi sugrađani Gradski dječiji hor “Slavuj” Tuzla, Vokalni ansambl “Tuzlanke”, Zbor “Slovenčice”, Ansambl “Libero”, Mješoviti hor BZK Preporod Brčko, ucenici Skola harmonike DejanMilkunic, sopranistica mr. Dženana Huseinagić, studentica odsjeka za klavir sa Muzicke akademije u Sarajevu, Sarah Skopoljak i članica hora Lege Artis i učenica sa odsjeka za violinu Srednje muzičke škole u Tuzli Emina Ljubunčić…

Visited 192 times, 1 Visit today

Related Events

Međunarodna galerija portreta, Tuzla

27. Decembra 2016.

16:00 To 17:30

Srednja muzička škola Vas poziva na polugodišnji koncert učenika škole koji će se održati u srijedu, 28.12.2016. godine u 18 sati u sali Međunarodne galerije portreta Tuzla.

Na repertoaru su djela kompozitora klasične muzike.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

20. Juna 2016.

18:00 To 20:00

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 21. juna bit će održan koncert klasične muzike “Muzika kroz gradove soli” na kojem će učestvovati Gradski komorni orkestar iz Šibenika, te kamerni orkestar Srednje muzičke škole Tuzla “Graciozo”.

Kao solistice na ovom koncertu tuzlanskoj publici će se predstaviti violinistica Lana Plančić, violončelistica Nina Lucija Perina iz Šibenika te flautistica Anela Arifi i pijanistica Sarah Skopljak, maturantice tuzlanske Srednje muzičke škole.

Program koncerta čine kompozicije koje se izvode na velikim pozornicama.

Po riječima direktorice Srednje mizičke škole Tuzla Zrinke Andrejaš, program je kocipiran tako da će na sceni biti spojena dva orkesta u jedno veliko izvođačko tijelo, koje će svirati ozbiljna djela klasične muzike, a solisti iz Šibenika i Tuzle će nastupiti s njima.

Dodala je da je ovaj koncert prijavljen za učešće na 56. Međunarodni dječiji festival u Šibeniku.

Koncert je plod saradnje umjetnika iz Tuzle i Šibenika, a nakon ovog koncerta uslijedit će i uzvratna posjeta tuzlanskih muzičara gradu Šibeniku, u kojem će nastupiti 1. jula na koncertu u Narodnom kazalištu.

Cijeli koncert će biti rukovođen po dirigentskom palicom dirigenta Ive Lise.

Pokrovitelj koncerta koji počinje u 20 sati je Grad Tuzla, a organizator je Srednja muzička škola Tuzla.

Ulaz za ljubitelje klasične muzike je besplatan.

Srebrenik, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

1. Februara 2016.

17:00 To 21:00

Udruženje mladih “Zefir” iz Srebrenika organizuje sada već tradicionalni, veliki koncert sevdaha pod nazivom “Pečat u Srcu”. Nezaboravna noć uz naljepše bosanske sevdalinke biće održana 2. februara u Domu kulture u Srebreniku sa početkom u 19 časova.