BKC Tuzla: Najveći plesni orijentalni spektakl koji se ne propušta!

6. Maja 2017.

6. Maja 2017.

20:00 To 22:00

BKC, Tuzla

Event Description

Često smo gledajući filmove bili dio Hollywooda, a sada taj isti Hollywood stiže u Tuzlu! Pitate se kako? Slijedi i odgovor.

Naime, u organizaciji Udruženja građana “Artsinteza”, u Tuzli će 6. maja 2017. godine biti odigran jedinstveni svjetski spektakl orijentalnog plesa pod nazivom “Fantasm – Odyssey of Dreams” (Priča o Šeherezadi) u izvođenju i produkciji poznate trupe Bellydance Evolution.

Prema riječima projekt menadžerice Lejle Mehmedović, na Velikoj sceni BKC Tuzla vidjećemo sjajne scenografije i kostime, a publici će se predstaviti 25 plesača iz Hollywooda.

“Intenzivno teku pripreme, završavaju se i najsitniji detalji, tako da zaista radimo punom parom. To je trupa koja dolazi iz Hollywooda i okuplja internacionalnu ekipu plesača i muzičara, dakle, samo najbolji iz sfere orijentalnog plesa i muzike. Ono zbog čega je ova trupa postala planetarno popularna jeste to što su kroz orijentalni ples kombinujući sa plesnim formama počeli da pričaju priču, što je do sada bila svojstveno samo baletnoj umjetnosti. Dakle, oni su sve digli na jedan viši i teatralni nivo te su kroz muziku orijenta i pokret počeli da pričaju divne priče, u ovom slučaju priču o Šeherezadi”, rekla je Mehmedović za Kameleon.

Bitno je napomenuti da iza svega stoje vrhunski producenti i kompozitori, koji su često radili na produkciji hollywoodskih blockbustera, te trailera i soundtracka za iste.

Sav taj raskoš, spektakl i ljepotu plesne umjetnosti možete vidjeti 6. maja u BKC Tuzla sa početkom od 20 sati, odnosno ako svoje ulaznice na vrijeme nabavite na portalu kupikartu.ba.

Visited 205 times, 1 Visit today

Related Events

Američki kutak, Tuzla

6. Februara 2017.

16:00 To 17:00

Promocija časopisa “Talas” održat će se u utorak, 7. februara 2017. godine sa početkom u 18 sati, i to u Američkom kutku u Tuzli. Read more…

Club Viva, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

14. Oktobra 2016.

CLUB VIVA PRESENTS GREEN MACHINE powered by Heineken SUBOTA 15.10.2016. Read more…

Srebrenik

13. Maja 2016. To 14. Maja 2016.

18:00 To 0:00

SUBOTA 14. Read more…