BKC Tuzla: Predstava za djecu “Mutiša i Kvariša”

24. Decembra 2016.

24. Decembra 2016.

11:00 To 13:00

BKC TK, Tuzla

Event Description

Riječ je o duhovitoj i dinamičnoj predstavi, sa glavnim likovima, oživjelim lutkama Mutišom i Kvarišom. koja će uveseliti mališane našega grada u danima dječijih radosti.

Mnoštvo novogodišnjih pjesmica, šareni kostimi, urnebesni zapleti i na koncu pojava Djeda Mraza učiniće mališane sretnim i zadovoljnim, pogotovo kad im Djed Mraz uruči zaslužene novogodišnje paketiće.

U predstavi igraju glumci: Željka Marinić, Midhat Kušljugić i Edis Žilić.

Visited 185 times, 1 Visit today

Related Events

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

11. Aprila 2016.

17:30 To 20:00

Repriza LJEPOTICA i ZVIJER
12.04.2016. – Utorak u 19.30h
Na sceni BKC TK
Rezervacije: 061 365 800
Dobro nam došli…

Mije Keroševića Guje, Tuzla

9. Marta 2016.

18:00 To 20:00

Pitate se gdje i kako provesti Dan žena? Ne znate na koji način adekvatno iznenaditi svoje žensko društvo, a voljeli biste se provesti nezaboravno? Preporučujemo vam predstavu „Dame biraju“ u produkciji Altteatara i režiji Admira Glamočaka, koja igra u četvrtak, 10. marta povodom Dana žena u BKC Tuzla s početkom u 20:00 sati.

Gledalište predstave „Dame biraju“ jedno je od mjesta u kojima je tokom 2015. godine zasigurno bilo najviše smijeha. Beskrajno duhovita, zabavna i smiješna, nepredvidljiva i napeta predstava u kojoj ima mnogo muških razgovora, strahova, ljubavi, problema sa majkama i ženama su razlozi zbog kojih se publika čak i po nekoliko puta vraća u gledalište.

Ono što posebno mami uzdahe svih dama i golica im maštu su posebno osmišljenje plesne točke, a vrhunac je striptiz u kojem momci skidaju sve sa sebe!

Komedija s ozbiljnom tematikom “Dame biraju” do sada je pokupila sve pozitivne kritike publike i kolega iz struke. Izvođenjem komada “Dame biraju” pokušavaju mlade ljude potaknuti na razmišljanje o budućnosti i mogućnostima u društvu u kojem se nalaze.

Režija: Admir Glamočak
Asistentica režije: Amra Mehić
Kostim i scena: Lejla Hodžić
Producent: Slaven Vidak
Grafički dizajn: Naida Begović
Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić
Garderoba: Nevzeta Musabegović

Igraju: Amila Terzimehić, Enes Salković, Adnan Goro, Emir Fejzić, Mirza Dervišić, Davor Sabo, Damir Kustura, Sanjin Arnautović

 

Bosne Srebrene, Tuzla,

7. Marta 2016.

18:00 To 21:30

Imperial ZIMSKA sezona 2016
Russian
Bosna I hercegovina
Ballet
Mart – oŽUJAK
Tuzla 08.Mart 2016

HISTORIJA
Carski ruski balet osnovali su 1994. godine Gedeminias Taranda, bivši solist Boljšoj teatra i Nikolai Anokhine, bivši solist trupe narodnih plesova Igora Moiseyeva. Počasna direktorica ovog baletnog ansambla je legendarna balerina Maja Pliseckaja, koja je i inicirala osnivanje ansambla koji danas ima četrdesetak članova educiranih u naboljim ruskim školama. Ansambl je gotovo neprestano na turnejama, ali istodobno repertoarno održavaju izvedbe u Novaya opernom kazalištu u Moskvi. Iako postavljaju uglavnom klasične balete, povremeno se bave i modernim plesom.

Ono čime Carski ruski balet uistinu privlači, sjajni su i izražajni plesači, jako izgrađenih osobnosti, sigurni i čisti u svakoj pojedinosti. Brz i precizan rad nogu, mekoća ruku, besprijekorne linije, plesači koji se odlikuju temperamentom i lakoćom skoka, a plesačice savršenom ornamentikom grupe, izrađenošću svakoga pokreta. Ovo je ansambl koji predstavlja vrh ruske baletne škole (i Marijinskog kazališta i Boljšoja), iza koje stoji ime i umjetnička osobnost nenadmašne Maje Pliseckaje, te znanje i energija nekadašnjeg solista Boljšoj teatra Gediminasa Tarande, što je izvanredan mamac i za publiku koja inače ne prati baletno kazalište

Repertoar
ORAŠAR,
balet u 2 čina

Glazba
PETAR ILJIČ ČAJKOVSKI
Koreografija i libretto
GEDIMINAS TARANDA
ORAŠAR”
„Orašar“ je posljednje od tri baletna djela velikana svjetske glazbe Petra Iljiča Čajkovskoga i jedno od najljepših djela klasične baletne literature. U sto dvadeset godina od praizvedbe, njegova popularnost kod publike diljem svijeta stalno raste i vjerojatno ne postoji nijedna generacija mladih koja nije odrastala uz taj balet. U svojim kasnijim godinama Čajkovski je volio pobjeći u dječji svijet bajki i priča te je za predložak Orašara uzeo Hoffmannovu dječju pripovijest u obradi Dumasa sina, od koje je sastavio baletni libreto zajedno sa svojim
prokušanim suradnikom, koreografom Mariusom Petipaom.

ZAŠTO BALET

– Jedinstvena prilika za mlade ljude u
Tuzli da vide pravu baletsku predstavu
– Balet je više od igre, on ujedinjuje
radost pregnuća, balet je nadmetanje
sa emotivnim i duhovnim životom.
– Napravimo da se mladi is vi građani
Tuzle osjećaju kao dio Europe i svijeta