BKC Tuzla: Promocija knjige “Soba za tugu” autorice Donne Ares

17. Februara 2016.

17. Februara 2016.

18:30 To 20:00

Mije Keroševića Guje, Tuzla,

Event Description

Pozivamo vas na promociju knjige autorice Donne Ares ”Soba za nikoga” koja će biti upriličena u velikoj dvorani BKC-a Tuzla, u srijedu 17. februar 2016. godine sa početkom u 18:30 sati.
Knjigu će predstaviti: Azra Kolaković – Donna Ares – autorica,
dr. med.sci. Adnan Delibegović – načelnik Klinike za onkologiju, hematologiju i radio terapiju UKC-a Tuzla, prof.dr. Marijana Nikolić – Univerzitet u Tuzli, mr.sci. Albina Vicković – urednica Informativnog programa RTV Slon, Remira Osmanović – glumica Narodnog pozorišta Tuzla. Moderator: Dino Durmić. U programu promoicije knjige učestvovaće učenici Srednje muzičke škole Tuzla.
Azra Kolaković – Donna Ares mjesecima je izazivala divljenje svojom hrabrošću u borbi protiv karcinoma. Period liječenja trajao je jače od godinu dana, a kroz šta je sve prošla, ko joj je pomagao, ko odmogao u teškim trenucima, te kako je sve podnijela, najbolje je opisala u svojoj knjizi ”Soba za nikoga” čija promocija će biti održana i u Tuzli u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra TK – a Tuzla. ”Soba za nikoga” opisuje pjevačicin boravak u bolnici, strašne traume koje je doživjela u bolničkom krevetu, ali koje je uspjela prevazići vjerom u sebe i Boga. U prvom planu su tri ključne riječi strah, vjera i ljubav”, kaže Donna.

Visited 178 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala 2, Tuzla

9. Februara 2016.

15:00 To 16:30

IZVORNO IME: Alvin and the Chipmunks The Road Chip
REŽIJA: Walt Becker
ULOGE: Christina Applegate, Kaley Cuoco, Anna Faris
ŽANR: animirani, avantura, komedija
TRAJANJE: 1h i 26min

U novom su nastavku, kroz niz nesporazuma, Alvin, Simon i Theodore uvjereni kako je Dave odlučio zaprositi svoju novu djevojku u New Yorku.

Tri vjeverice odlučuju krenuti na put kako bi ga u tome spriječili, no imaju samo tri dana da ga zaustave i ujedno smanje mogućnost da dobiju užasnog polubrata.

Međunarodna galerija portreta, II tuzlanske brigade, Tuzla

15. Januara 2016.

14:00 To 15:00

Knjiga “Lanjski snjegovi – šahovska hronika sjeveroistočne Bosne”, autora Mustafe Salkića, biće upriličena u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli.

Promotori su: Mehmed Meša Đedović, književnik, Zvonko Meštrović, IM i višestruki šahovski prvak BiH, dr Sulejman Mulić, šahovski pisac. Medijator će biti Nenad Tomić, glumac Narodnog pozorišta Tuzla.

U knjizi su prvenstveno opisana šahovska događanja na području sjeveroistočne Bosne u periodu od 1970. godine do 1991. godine. Osim toga, knjiga je obuhvatila u manjem obimu i period od 1945. do 1969. godine, a djelimično su opisani i događaji prije 1945. godine.

Foto kino klub, Džafer mahala 13, Tuzla

10. Februara 2016.

17:00 To 18:00

Foto kino klub Tuzla Vas poziva vas na Međunarodnu kružnu izložbu fotografija ATM Circuit (Novi Sad – Kotor – Tuzla) koja će se održati u Galeriji fotografija Foto kino kluba Tuzla.

Ovo je peta kružna izložba od šest koje će se održati u galeriji Foto kino kluba Tuzla, a na njoj su izložene fotografije autora iz cijeloga svijeta.

Svi ste dobrodošli…