BKC Tuzla: Repriza predstave “Sunce tuđeg neba”

1. Februara 2017.

1. Februara 2017.

20:00 To 21:30

BKC, Tuzla

+38766645495

Event Description

Predstava “Sunce tuđeg neba” koju je u kratkom vremenskom roku pogledalo više od 20.000 gledalaca, ponovo će biti izvedena u Tuzli.

Fenomenalna pozorišna predstava “Sunce tuđeg neba” koju je tuzlanska publika doživjela 20. decembra 2016. godine u BKC TK, izazvala je ogromno interesovanje publike za još jednim izvođenjem.

Prvog februarazakazujemo novi termin i prvu reprizu sjajnog glumačkog ostvarenja glumca Dragana Marinkovića Mace, koji je ovim monodramskim prikazom “Sunce tuđeg neba” opravdao epitet – regionalne hit predstave koja ruši sve tabue, a posebno svakodnevno razmišljanje svih ljudi sa ovih prostora “otići ili ostati?”.

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje: otići ili ostati?

Ulaznice po cijeni 10 KM i 15 KM možete nabaviti u CD Shopu Sejo i Vili.

Rezervacije ulaznica na 066/645-495

Event Information

Da

Visited 222 times, 2 Visits today

Related Events

7 D Kino, Živinice Grad,

29. Novembra 2015.

8:00 To 20:00

7D kino Živinice nudi Vam filmske avanture:

Avatar, Cemetery, Dinosaur era, Death Racing, Deep Sea Empire Doomsday, Evil Wizard, Flower Valley, Ghost Abyss, Ghost, High Speed roller coaster, Jetee and the cat, Jungle Adventures, Mercedes Snowy Weather, Metro, Prahistoric Adventure, Pumpkin ghost, Scram1, Scream2, Roller coaster, Vampire.

Radno vrijeme kina svaki dan od 10-22h osim nedelje kad je radno vrijeme od 16-22 h

Naše kino nudi puno zabave i adrenalina, sa specijalnim efektima, vrhunska zabava..

U kinu traje specijalna ponuda za svake dvije kupljenje karte trecu dobijete gratis. Hvala.

Ječmište kod Tome

31. Oktobra 2016.

Studentski parta hara nasim gradom. Nakon sjajnog i mozda najbolejg do sada partija VECE TEHNOLOGA, naredni studentski party je za vece EU KALLOS…
Mi nastavljamo istim tempom, samo najbolje…

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

29. Marta 2016.

16:00 To 18:00

ulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu, kod Prizrena. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir.

Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na oblasti Socijalni rad.

Radio je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi kao imam Bijele džamije na Vratniku.

Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vrši dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti o droga.

Do sada je objavio pet knjiga – zbirku više od pedeset hutbi – pod naslovom Vratimo se Gospodaru (objavljena i na engleskom i njemačkom jeziku), zbirku medijskih nastupa – pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon, zbirku predavanja – pod naslovom Dersovi i druženja (objavljena i na njemačkom jeziku), istraživački rad pod naslovom Liječenje ovisnika o drogama u terapijskim zajednicama i zbirku izreka pod naslovom IZR(ij)EKE – Za raju iz Raja.