BKC Živinice: Predstava “Američki san”

27. Decembra 2016.

27. Decembra 2016.

19:30 To 21:00

BKC, Živinice

Event Description

Američki san je tragi-komična ispovijest čovjeka, koji je tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama zapada tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su po njega ostavile tragične posljedice.

Predstava je aktuelna spram vremena i prostora u kojem živimo, jer se direktno i bez cenzure dotiče svih problema današnjice: politike, zdravstva, mita i korpucije, homoseksualizma, odnosa muškarca i žene, nasilja u porodici, sukoba tradicionalnog i suvremenog.

“Američki san” je aktuelna priča jer mnogi mladi talentovani, obrazovani, mladi ljudi sve više napuštaju našu zemlju tragajući za boljim životom, i nažalost, velika većina mladih svoju budućnost upravo vidi izvan granica BiH.

Igra: Elmir Krivalić

Visited 182 times, 2 Visits today

Related Events

BKC, Živinice Grad, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

26. Oktobra 2016.

17:30 To 19:00

Oni dolaze!
Pozorišna predstava “Sjajni momci” 27.10.2016. u četvrtak sa početkom u 19.30h.

Dva penzionisana komičara,Hary i Alyju, pozvani su, od Harijevog sestrića Zlatana,da učestvuju u TV emisiji, posvećenoj komediji od antike do danas, da odigraju svoj skeč”Kod doktora” kojeg su igrali zajedno decenijama.Problem je što su Hary i Aly prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč, i uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvori u komični fijasko furiozo.

Narodno pozorište, Tuzla

28. Novembra 2016.

17:30 To 19:00

Posljednju predstavu u revijalnom programu Festivala evropskog teatra izvest će domaćin, Narodno pozorište Tuzla.

Sada već kultna “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” po tekstu Ive Brešana zatvorit će tako festival. Režiju je radio Mustafa Nadarević a igraju: NERMIN OMIĆ, MELIHA FAKIĆ, MILENKO ILIKTAREVIĆ, NENAD TOMIĆ, MIDHAT KUŠLJUGIĆ, ZLATKO JUGOVIĆ, ELVIRA ALJUKIĆ, ARMIN ĆATIĆ i BESIM TUFEKČIĆ.

Šerići, Živinice, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

10. Septembra 2016.

18:00 To 20:00

Organizatori i pokretači ove kulturne manifestacije su mladi, koji su već pokazali kako se voljom i htjenjem ideje mogu pretvoriti u djelo. Na prethodnoj manifestaciji koju su organizovali sala je bila ispunjena, predstava je izmamila  aplauze, a i suze.
Učesnici: članovi sekcija KUD-a, hor džemata Šerići i hor MZ Živinice
Održava se u :Domu kulture Šerići

Ulaz je besplatan!

Dobrodošli!