BKC Živinice – Rat uživo

30. Septembra 2016.

30. Septembra 2016.

7:00 To 15:00

BKC, Živinice Grad

Event Description

Pozivamo Vas na izložbu knjiga o stradanju u ratu od 1992-1995. godine, koja će se održati 30.09.2016.godine u Gradskoj biblioteci u JU BKC Živinice.

Visited 175 times, 1 Visit today

Related Events

Club Viva, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

14. Oktobra 2016.

CLUB VIVA PRESENTS
GREEN MACHINE powered by Heineken
SUBOTA 15.10.2016.
Start 21:30h

ULAZ: BESPLATAN

PONUDA: Hieneken 3,50KM

REZERVACIJE: 062 00 11 10

Mala Galerija BKC, Tuzla

25. Oktobra 2016.

10:00 To 16:00

Međunarodni dječiji festival „Vezen most“ se približava. Pripreme organizatora ulaze u završnu fazu. Poznat je i gost ilustrator/gošća ilustratorica. To je ove godine mlada bosanskohercegovačka umjetnica Ivana Ćurić.

Izložba njenih radova održat će se u Maloj galeriji BKC Tuzla u srijedu, 26. oktobra 2016. godine u 12,00 sati. Svečanim otvorenjem izložbe ilustracija Ivane Ćurić zvanično počinje ovogodišnja 13. Međunarodna kulturna manifestacija „Vezeni most“.

Čast da otvori festival pripala je Dejanu Aleksiću, prošlogodišnjem dobitniku nagrade “Mali princ” za najbolju dječiju knjigu u regionu.

 Inače, gošća ilustratorka, Ivana Ćurić, će drugog festivalskog dana održati i umjetničku radionicu sa osnovcima – likovnim talentima.

Riječ je o mladoj talentiranoj umjetnici, koja je rođena u Bihaću.

Ivana Ćurić je nedavno navršila 30 godina – rođena je 10. augusta 1986. godine. U gradu na rijeci Uni pohađa osnovnu školu, nakon čega upisuje srednju Umjetničku školu, smjer Likovni tehničar za primijenjeno slikarstvo. Sudjelovala je na više kolektivnih izložbi.

Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu, smjer Predškolski odgoj 2012. godine.

Ilustracijom se bavi od srednjoškolskih dana. Prve ilustracije nastaju za dječiji magazin Cvrčak, za koji je radila sedam godina.

Ilustrirala je više od dvadeset naslova poznatih bosanskohercegovačkih pisaca i pisaca regiona. Neke od ilustriranih knjiga su: Slova i note – Šimo Ešić, Pjesma se javlja – Ismet Bekrić, Cvrkutanke iz sehare – Muhidin Šarić, Lepe i ružne reči – Mirjana Đapo, Avantura Miša Miše – Zdravko Odorčić, Na krilima mašte – Grupa autora, Zlatna ljubičica – Zehra Isić, Habetova koliba – Bajruzin H. Planjac i mnoge druge.

Autorica živi i radi u Austriji.Ovo joj je prva samostalna izložba ilustracija.

Podsjećanja radi, u skladu s odlukom Upravnog odbora Društva prijatelja knjige „Mali princ“ književniku Zejćiru Hasiću će biti dodijena ovogodišnja nagrada za životno djelo. Ova nagrada će biti dodijeljena književniku Hasiću za  stvaralački doprinos razvoju dječije literature u Bosni i Hercegovini na prigodnoj svečanosti u okviru programa Međunarodnog dječijeg festivala „Vezeni most“ koji će biti održan od 25. – 29. oktobra.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

7. Aprila 2016.

16:00 To 18:00

Čast nam je pozvati Vas na promociju knjige Dževada Karahasana “ŠTO PEPEO PRIČA”.

 

Organizatori promocije su Grad Tuzla i JU BKC TK Tuzla, a biti će upriličena u prostorijama BKC-a, 08. aprila 2016. godine sa početkom u 18,00 sati. Knjigu predstavljaju: Dževad Karahasan, Filip Mursel Begović i Jasmin Agić.

 

Karahasanova trilogija je zasigurno remek-djelo i formom i sadržajem, sadržana od tri roma na o glavnom junaku mistiku Omeru Hajjamu i to „Sjene smrti“, „Utjeha noćnog neba“ i „Miris straha“. Riječ je o prvijencu novoutemeljene biblioteke “Stav”.