BKC Živinice: Umijeće suživota

26. Februara 2016.

26. Februara 2016.

19:30 To 20:30

BKC, Živinice Grad

Besplatno

Event Description

U komediji „Umijeće suživota“, dva bračna para, inače tolerantni i civilizirani Europljani, pokušavaju da riješe konflikt, koji je nastao zbog fizičkog obračuna njihovih maloljetnih sinova, od kojih je jedan drugome izbio zube, tokom tuče u parku.

Nakon popodneva, provedenog u razotkrivanju porodičnih tajni, najvažnije otkriće biće da iver ne pada daleko od klade, jer i roditelji, kada sve drugo propadne imaju tendenciju da probleme rješavaju šakama, pa tako situacija skreće u potpuno neočekivanom i ekstremno neprijatnom smijeru.
Predstava „Umijeće suživota“ pokazuje da se u osnovi lijepo sređenih društava krije agresivnost, dvoličnost i totalno odsustvo ljudskosti.
Red, zakoni, ljudska prava, pacifizam i druge vrijednosti za koje se likovi nominalno zalažu, samo su etikete, prazne forme, ljušture ispumpanog značenja.

Gradsko pozorište Živinice poziva sve ljubitelje teatra da svojim prisustvom uveličaju svečanu premijeru pozorišne predstave “Umijeće suživota”.
Produkcija JU Centar za kulturu Lukavac i koproducent Gradsko pozorište Živinice.

Igraju:
Alisa Brkić
Ana Franjčević
Irfan Kasumović
Damir mahmutović

Režija: Damir Mahmutović
Asisten režije: Irfan Kasumović
Majstor za ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić
Scenografija i kostimografija: Suad Avdagić,
Dizajn plakata: Dejan Slavuljica,
Dizajn propagandnog materijala: Damir Pirić

Ulaz besplatan.

Visited 367 times, 1 Visit today

Related Events

Nermaris, 22 Divizije br.3

15. Januara 2016. To 27. Maja 2022.

Jahorina je jedna od najviših i najljepših planina u Bosni i Hercegovini. Njen najviši vrh doseže visinu do 1916 m (Vrh Ogorjelice). Read more…

Teatar Kabare, Tuzla

31. Marta 2017.

17:30 To 19:00

Prvog dana aprila na TKT Festu – Danima akademskog teatra u Tuzli, biže izvedena predstava “Kod kuće/Kabul”, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda. Read more…

Narodno pozorište, Tuzla

19. Novembra 2016.

17:30 To 19:00

Trećeg dana Festivala evropskog teatra, Prešernovo gledališće Kranj i Mestno gledališće Ptuj izvest će predstavu “Mrtvec pride po ljubico” (Mrtvac dolazi po svoju dragu). Read more…