BKC Živinice: Umijeće suživota

26. Februara 2016.

26. Februara 2016.

19:30 To 20:30

BKC, Živinice Grad

Besplatno

Event Description

U komediji „Umijeće suživota“, dva bračna para, inače tolerantni i civilizirani Europljani, pokušavaju da riješe konflikt, koji je nastao zbog fizičkog obračuna njihovih maloljetnih sinova, od kojih je jedan drugome izbio zube, tokom tuče u parku.

Nakon popodneva, provedenog u razotkrivanju porodičnih tajni, najvažnije otkriće biće da iver ne pada daleko od klade, jer i roditelji, kada sve drugo propadne imaju tendenciju da probleme rješavaju šakama, pa tako situacija skreće u potpuno neočekivanom i ekstremno neprijatnom smijeru.
Predstava „Umijeće suživota“ pokazuje da se u osnovi lijepo sređenih društava krije agresivnost, dvoličnost i totalno odsustvo ljudskosti.
Red, zakoni, ljudska prava, pacifizam i druge vrijednosti za koje se likovi nominalno zalažu, samo su etikete, prazne forme, ljušture ispumpanog značenja.

Gradsko pozorište Živinice poziva sve ljubitelje teatra da svojim prisustvom uveličaju svečanu premijeru pozorišne predstave “Umijeće suživota”.
Produkcija JU Centar za kulturu Lukavac i koproducent Gradsko pozorište Živinice.

Igraju:
Alisa Brkić
Ana Franjčević
Irfan Kasumović
Damir mahmutović

Režija: Damir Mahmutović
Asisten režije: Irfan Kasumović
Majstor za ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić
Scenografija i kostimografija: Suad Avdagić,
Dizajn plakata: Dejan Slavuljica,
Dizajn propagandnog materijala: Damir Pirić

Ulaz besplatan.

Visited 345 times, 1 Visit today

Related Events

CineStar, Tuzla

27. Marta 2017.

16:00 To 18:20

IZVORNO IME: Logan REDATELJ: James Mangold  |  ŽANR: Akcijski, ZF ULOGE: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Doris Morgado, Stephen Merchant TRAJANJE FILMA: 137 minuta  |  GODINA: 2017.  |  DRŽAVA: SAD  |   https://www.youtube. Read more…

Teatar Kabare, Tuzla

27. Marta 2017.

18:30 To 20:00

Drugog dana 15. jubilarnog TKT Festa biće izvedena predstava “Kako život”, u produkciji kazališta Moruzgva iz Zagreba. Read more…

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

13. Oktobra 2016.

18:30 To 20:00

Riječ je o autorskom projektu glumice Nine Terzić, a predstava je na repertoaru u petak, s početkom u 19:30 sati. Read more…