Caffe Bunt: Nata & ZlataN

26. Novembra 2015.

26. Novembra 2015.

21:00 To 23:30

Caffe Galerija Bunt,Jevrejska 8, Tuzla

061/387-914

Visited 195 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Pub 80s

16. Februara 2017.

18:00 To 21:59

Najluđi provod u Živinicama pravi Debakl bend.

VI bosanske brigade, Tuzla,

2. Decembra 2015.

18:00 To 21:30

Kao i proteklih sedmica, vikend započinjemo uz lagane ritmove akustične gitare u izvedbama sjajnog tuzlanskog gitariste CJ-a.
Odlična muzika, društvo, atmosfera te ex-yu hitovi, uljepšat će ovo hladno decembarsko veče.

Dragiše Trifkovića 2, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

4. Novembra 2015.

Pocetak novembra ce opet biti vrijeme kada cemo dodirnuti proslost i dozvoliti joj da nam vrati nasa kristalna sjecanja. Tuzla – klub Palma 5.11. ## Sarajevo – Sloga 6.11. @ Mostar – OKC Abrašević 7.11.2015.

In Memoriam of EKV nas je nacin da ta lijepa sjecanja sacuvamo od zaborava.

Koncertima cemo obiljeziti 21. godisnjicu od prerane Milanove smrti i to koncertima SA BIVSIM CLANOVIMA EKATARINE VELIKE.
EKV je definitivno obiljezo 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivse drzave, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam zacinjavale zivot tih godina.

I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih….

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono sto cete imati priliku cuti u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu srecu, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji ozivljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzicara, clanova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su vise od dvije decenije na muzickoj sceni Beograda. Zajednicka im je ljubav prema muzici, umjetnosti i postovanje prema jednom od najvecih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih zivota.

Motiv nam je da damo doprinos u ocuvanju sjecanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamenljivosti, pruzimo mogucnost mladim narastajima koji nisu mogli EKV cuti uzivo, da dio tog duha osjete na koncertu. “Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao nasu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.”, kazu clanovi benda.

A clanovi su:

Marko Milivojevic, bubnjar sa najduzim stazom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.

Dragisa Uskokovic – Cima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju zivih svirki u to vrijeme.

Tanja Jovicevic, vokal; vodja i pjevacica kultnog benda OKTOBAR 1864., koja je pjevala na vecini albuma EKV-a, te saradjivala sa skoro svim znacajnim jazz muzicarima sa ovih prostora.

Nemanja Dašić, vokal i gitara, inače član beogradskog benda Vampiri.

Dejan Tomovic – Tomke, na klavijaturama, koji je svira i u bendu VAMPIRI.

Teodor Jani, na gitari, ekscentricni Grk, zasluzan za novi EKV-ov zvuk na albumu LJUBAV. Ujedno je i producirao albume LJUBAV, SAMO PAR GODINA ZA NAS i DUM DUM. Najpoznatija uloga gitariste mu je u pjesmi 7 dana, gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.

Dakle, jos jednom….vidimo se na koncertima i sjecamo EKATARINE VELIKE, uzivamo u carobnim koncertima.
KARTE OD 17.10. U PRETPRODAJI U CD SHOP MIDO NA KORZU —-CIJENA 9 KM ( BROJ KARATA OGRANICEN ). CIJENA NA DAN KONCERTA 12 KM.