Caffe galerija Bunt: Veče queer poezije

18. Januara 2016.

18. Januara 2016.

20:00 To 23:30

Jevrejska 8, Tuzla,

Event Description

Tuzlanski otvoreni centar sa zadovoljstvom vas poziva na veče queer poezije u Caffe Galeriji Bunt sa početkom u 20 sati.

Bit ćete u prilici da čujete brojne autore/ice koji/e su se u svojoj poeziji doticali/e queer ljubavi i queer postojanja: Sanje Sagaste,Vinka Kalinića, Nikole Đokovića, Konstantina Kavafija, Satana Panonskog, Čarne Ćosić, Dragane Barzut..

Poeziju interpretiraju: Bojana Matuzović i Dalibor Brkić
Veče moderira: Selma Kešetović
Za gitarom: Lejla Alijević

Dođite i uživajte s nama!

Visited 216 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

2. Novembra 2016.

18:00 To 19:30

Koncertnu sezonu Agencija „Zeus“ započinje orginalnim muzičkim performansom, jednog od najprepoznatljivijih predstavnika tuzlanske muzičke scene devedesetih, Damira Avdića na kamernoj sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzla, 3. novembra u 20 sati.

Damir Avdić, poznat i kao Graha, Diplomac, je underground muzičar i umjetnik iz Tuzle, koji danas živi i radi u Sloveniji. Dugi niz godina je svirao u hardkor-punk bendu „Rupa u zidu“, a sada nastupa samostalno (električna gitara i glas).

U svojim tekstovima Graha zna biti prilično oštar, ali sam Graha kaže da ne napada nikoga, a ako tako izgleda, onda pjesme udaraju tamo gdje treba. Tokom protekle decenije Graha je zadržao svoju autorsku preoznatljivost, a njegov muzički izraz prepoznat je širom regionalne muzičke scene.

Ulaznice za koncert Damira Avdića su u pretprodaji u marketing službi Bosanskog kulturnog Centra Tuzla, kao i kod „Seje i Vilija“ na Korzu, po cijeni od 7 KM. Na dan koncerta cijena ulaznica je 10 KM.

Bunt

27. Oktobra 2016.

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala 2, Tuzla

1. Decembra 2015.

19:00 To 21:00

Projekcije od 21h svaki dan

IZVORNO IME: Bridge of Spies
REŽIJA:M. Steven Spielberg
ULOGE: Tom Hanks, Amy Ryan, Alan Alda
ŽANR: drama, triler
TRAJANJE: 141 min

U novom redateljskom uratku trostrukog oskarovca Stevena Spielberga, dramatičnom trileru “Most spijuna”, Tom Hanks (dobitnik dva Oscara) glumi advokata iz Brooklyna, Jamesa Donovana, koji se nađe u središtu Hladnoga rata nakon što ga CIA pošalje na gotovo nemoguć zadatak – mora sa Rusima ispregovarati puštanje zarobljenoga američkog U-2 pilota na slobodu.