Caffe Galerija Bunt: Večer poezije

1. Februara 2016.

1. Februara 2016.

21:00 To 23:30

Jevrejska 8, Tuzla,

Event Description

Caffe galerija “Bunt” večeras će organizovati večer poezije. Pozivamo sve ljubitelje pisane riječi da posjete ovaj događaj.

Visited 173 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Robna kuća Tuzlanka, Tuzla

13. Februara 2017.

6:00 To 20:00

Robna kuća Tuzlanka i ovaj 14. februar slavi sa svojim cijenjenim posjetiteljima. U periodu od  6. do 14. februara za sve generacije pripremili smo mnoštvo iznenađenja.

Napravite zajedničku fotografiju bilo gdje u RK Tuzlanka, u periodu od 06.02. do 14.02.2017. i podjelite na facebook-u i označite se na FB Rk Tuzlanka, a najsretniji par osvaja vrijedan poklon.

Za one koji ne znaju šta pokloniti svojoj voljenoj osobi, u periodu od 10. do 14.02. u prizemlju Rk Tuzlanka u periodu od 12 do 20 sati, biće organiziran Ljubavni sajam- slatki pokloni za vaše voljene. Izlagači na Ljubavnom sajmu su: čokoladni buketi Macadamy, cvjetni aranžmani Clivia, Mentha natural cosmetics, Galerija čokolada i pralina Tuzla, Terra candles-unikatne svijeće za svaku priliku, AnyFild ručno rađeni nakit.

Učinite svoje srce plemenitim i na ovaj dan i kupite poklon napravljen od Centra za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” Tuzla ili pak pomozimo lavici Iris da prohoda! Jedna šolja sa ljubavnom porukom, jedan njen korak!

Svi parovi koji 13. i 14.02. kupe neki poklon svojoj dražoj polovini u nekoj od radnji u Rk Tuzlanka, imaju priliku da osvoje putovanje u Veneciju. Sve što treba jeste da račun sa svojim podacima ubace u kutiju u prizemlju, kod kutka za profesionalno fotografisanje i čekaju izvlačenje koje će biti javno organizirano poslije 14. februara.

Također, svaki zaljubljeni par će na Dan zaljubljenih dobiti na poklon profi fotografiju iz ljubavnog kutka. Sve vas fotograf čeka 14.02. u periodu od 12 do 20 sati.

Nismo zaboravili i naše najmlađe, za Dan zaljubljenih djeca u periodu od 18 do 21 sati uz pomoć učiteljica i animatora izrađuju pano sa motivima ljubavi, tzv. Ljubavni pano. Mališani će imati priliku da pokažu što to za njih predstavlja ljubav.

Zaljubljeni parovi kao i roditelji će moći uživati u  romantičnom koncertu na 4. spratu od 20 do 21:30 sati. Grupa Divan iz  Tuzle, svira i pjeva repertoar muzike za Valentinovo.

Cjelodnevni/noćni sadržaj je besplatan za sve naše posjetitelje. RK Tuzlanka će raditi do 22 sata.

Rotary Club Tuzla '99, Klosterska, Tuzla

14. Aprila 2016. To 15. Aprila 2016.

11:00 To 20:00

WHAT?

Multi Districts Presidential Conference of Austria and Bosnia and Herzegovina

WHO?

Rotaract Clubs of District 1910/1920 and Co. 🙂

WHEN?

15th -17th of April 2016

Muhameda Hevaije Uskufija, Tuzla

23. Februara 2016.

12:00 To 15:00

24. 02. 2016. godine sa početkom u 14:00 održat će se javna tribina na temu “Šta danas znači biti učesnica u društveno-politickim procesima odlučivanja na teritoriji Bosne i Hercegovine?” na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u organizaciji Westminster fondacije za demokratiju u Bosni i Hercegovini i Univerziteta u Tuzli. Ova javna tribina je u sklopu projekta Westminster fondacije za demokratiju u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Promovisanje žena u politici u Bosni i Hercegovini” sa ciljem da kroz razne aktivnosti poveća broj izabranih žena na lokalnim izborima 2016. godine i da stavi u fokus i poboljša općenito učešće žena u politici.
Govornice na ovoj tribini su:
1. Jasminka Vidaković
2. Maja Gasal-Vražalica
3. Dajana Bakić
4. Nada Mladina
5. Dženeta Omerdić

Cilj ove javne tribine je da se informišu, motivišu i promovišu žene u politici Bosne i Hercegovine, kao i da se što više žena uključi u politiku – kao glasačice ili kandidatkinje.
Javnoj tribini mogu prisustvovati svi zainteresovani građani i građanke, a svoje prisustvo su već najavili brojni predstavnici organizacija koje se bave temama građanskog učešća u lokalnoj zajednici i političkog učešća žena u politici Bosne i Hercegovine. Ova tema je posebno zanimljiva jer se bliže lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, a građani i građanke na ovoj tribini mogu dobiti detaljniji uvid u rad lokalne samouprave, viših nivoa vlasti, kao i položaj žena unutar tih nivoa.

O nama:
Westminster fondacija za demokratiju u BiH: http://www.wfd.org/upload/docs/Bosnia%20and%20Herzegovina.pdf
Univerzitet u Tuzli:
http://www.untz.ba/