Čelić: Obilježavanje Dana Općine

17. Novembra 2015.

19. Novembra 2015.

9:00 To 13:00

Čelić, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

035-668–650

Website

Event Description

Povodom obilježavanja Dana Općine Čelić uz svečani program  bit će upriličena izložba slika Sabine Hadžić i promocija knjige “Tišine korajske” autora Adnana Sijarić.

Visited 239 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

BKC Kalesija

2. Marta 2017.

14:00 To 15:00

Riječ je o djelu Sabine Hodžić-Mehmedović koja je kao devetogodišnja djevojčica preživjela genocid u Srebrenici, a tog kobnog jula 1995. ostala je bez 13 njoj veoma bliskih osoba, među kojima je i njen otac Sabit. Njena životna misija je da se ne zaboravi i ne ponovi Srebrenica.

O knjizi će govoriti Sabina Hodžić Mehmedović, Fikret Hodžić (voditelj Hayat TV) i Fahrudin Sinanović (novinar i književnik).

Međunarodna galerija portreta, II Tuzlanske brigade, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

6. Jula 2015. To 8. Jula 2015.

12:00 To 16:00

U povodu obilježavanja 20. godina genocida u Srebrenici udruženje „Comité Bosnie Mir Sada“, Međunarodna galerija portreta Tuzla, Udruženje „Žene Srebrenice“ pozivaju Vas da svojim prisustvom uveličate otvorenje izložbe radova holandske slikarice Trees de la Marche.

„Kidanje“ stalnoprisutni bijes i divlja volja za preživljavanjem je ono što izražavaju ove žene čije figure predstavljamo.
U znak suosjećanja za njihovu bol i tragičnu sudbinu, te kako bih im iskazala svoju duboku solidarnost, naslikala sam njihove portrete.“
Trees de la Marche

Biblioteka "Derviš Sušić", Tuzla

15. Februara 2017.

15:30 To 16:30

Naslovom “Doba uvelog cvijeća”, sintagmom koja odzvanja sa samog kraja romana: “Imali smo svjetlost, upoznali smo tamu! Imali smo cvijeće našeg plemena. I eto, sudariše se svjetlo i tama, te nastade Doba uvelog cvijeća”, a nagovještenog u Predgovoru, Isa Balkan asocijativnim putem, sve nas koji ga poznajemo kao vrsnog pjesnika, podsjeća na naziv svoje zbirke poezije „Kada su ruže poljednji put cvjetale”.

Ova proza aktualizira sami život, sve njgove zemaljske i nebeske drame u posve jasnoj i nedestiliranoj iskustvenoj očitosti. Isa je svoju spisateljsku rudu za ovaj roman crpio iz najjednostavnijih, a ujedno najopasnijih ponora čovjekove prirode. Zagrljaj “Zla” je katkad toliko predvidljiv, slučen i očit kako se približavamo kraju romana, kao da sa njom ima već unaprijed potpisan ugovor.

Promotori su: prof. Jasminka Hadžić, prof. dr. Edina Šarić i  prof. dr. Sead Nazibegović.