Centar za kulturu Lukavac: Animirani film “Vaiana”

22. Decembra 2016.

22. Decembra 2016.

18:30 To 20:10

Centar za kulturu, Lukavac

Event Description

Iz Disneyjevih studija za animaciju stiže Vaiana, poletni kompjuterski animirani film o pustolovnoj tinejdžerici koja otplovi na opasnu misiju kako bi spasila svoj narod.

Tijekom svojeg putovanja, Vaiana (glas Mia Negovetić) sreće nekoć moćnog poluboga Mauija, koji je vodi u njezinoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko oceana u zahtjevnoj pustolovini punoj akcije i susreću divovska čudovišta, a Vaiana putem ostvaruje drevnu misiju svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila: svoj vlastiti identitet.

ŽANR: Animirani, komedija, avantura

REDITELJ: Ron Clements, John Musker

ULOGE: Mia Negovetić, Radojka Šverko, Ervin Baučić, Ivana Rushaidat

Visited 181 times, 2 Visits today

Related Events

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala, Tuzla

6. Februara 2016.

12:00 To 13:05

IZVORNO IME: Bamse och tjuvstaden

REŽIJA: Christian Ryltenius

ULOGE: sinhronizovano

ŽANR: avantura, animirani

TRAJANJE: 1h i 6min

Bamzi i Grad lopova je švedski crtani film o najjačem medi na svijetu – Bamziju, stvoren od strane Rune Andersona. Na televiziji se pojavio jos 1966. godine i od tada je stekao svjetsku popularnost.

Bamzi, Mali Hop i Selman se upuštaju u akciju spasavanja bake od zlog Rejnarda Foksa. On ju je kidnapovao i spriječio da sprema medogrom – specijalni med koji Bamzija pretvara u najsnažnijeg medvjeda na svijetu.

Stoga Bamzi i njegovi prijatelji kreću na opasno putovanje kroz šumu Goblina do Grada Lopova.

CineStar, Tuzla

5. Aprila 2017.

17:00 To 20:30

U produkciji Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja “Mladi Tuzle”, a uz podršku Grada Tuzla, Fondacije tuzlanske zajednice, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, Teatra Kabare, Ingel d.o.o. i “Vive Žene” Tuzla, u četvrtak 6. aprila biće održana premijera igranog filma “RUŽA”.

“RUŽA” je film koji govori o predrasudama, o tome kako društvo odbacuje i osuđuje dječaka koji je siromašan i povučen, o fenomenu mješovitog braka, o posljedicama porodičnih svađa, o raspadu zajedničke države, zajedničkih principa i vrijednosti življenja, te o kajanju koje, ako uslijedi kasno, nema efekte na  promjenu situacije. Veoma često, u ovakvim situacijama, pomoć struke i psihoterapeuta nužno je potrebna za iscjeljenje i zdravo odrastanje. Film će na simboličan način informisati djecu i mlade o profesiji psihologa i oblicima psihoterapije prema kojoj djeca i mladi imaju strahove, predrasude, izbjegavanja i osuđivanja onih za koje se sazna da su na bilo koji način imali takve razgovore, sesije…

Režiju filma potpisuje Adnan Mujkić, magistar umjetnosti glumac. U filmu igraju: Remira Osmanović, Olivera Blažević, Emina Goletić, Amila Beširović, Eldar Zubčević, Benjamin Avdić, Adnan Mujkić, Amina Zahirović, Amila Kadić, Toni Krstić, Kemal Fazlić, Sanja Vuleta, Saša Pavlović, Mustafa Bešić, Iva Šimić, Tarik Kačapor i Amna Sakić. Montažu filma uradio je Benjamin Bakija.

Premijerno prikazivanje filma je u prostorijama CineStara Tuzla, dvorana 1. sa početkom u 19 i 21 sat, uz napomenu da će se na premijeri filma pojaviti glumačka i ekipa organizacije.

CineStar, Tuzla

28. Februara 2017.

9:45 To 11:15

IZVORNO IME: Ballerina
REDATELJ: Eric Summer, Éric Warin  |  ŽANR: animirani, obiteljski, avantura
ULOGE: Mirela Videk, Franjo Dijak, Judita Franković, Zoran Čubrilo, Vanda Winter, Luka Bulić
TRAJANJE FILMA: 89 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: Francuska, Kanada
Felicie, jedanaestogodišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njezin najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njezin najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spreman učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.

https://www.youtube.com/watch?v=5TSuo9v4Xs0