Cinestar Tuzla: Paklene ulice 8

12. Maja 2017.

13. Maja 2017.

19:00 To 0:45

CineStar, Tuzla

Event Description

IZVORNO IME: Fast & Furious 8
REDATELJ: F. Gary Gray  |  ŽANR: akcioni triler
ULOGE: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez
TRAJANJE FILMA: 136 minuta  |  GODINA: 2017.
TERMINI: 19:00, 22:30

SADRŽAJ FILMA: 

Sad kad su Dom i Letty na medenom mjesecu, Brian i Mia se povukli iz igre, a ostatak ekipe oslobođen svih optužbi, ovaj tim koji vječito putuje po svijetu počeo je da vodi nešto nalik normalnom životu. Ali kad misteriozna žena (oskarovka Charlize Theron) zavede Doma u svijet kriminala iz kog izgleda da ne može da pobjegne i kad izda one najbliže njemu, ekipa će se susresti s najtežim izazovom koji će ih dovesti pred test kakav nikad prije nisu imali.

Visited 324 times, 1 Visit today

Related Events

American Corner, Mihajla i Živka Crnogorčevića, Tuzla

23. Marta 2016.

16:30 To 18:00

Audre Lorde bila je feministička aktivistica, pjesnikinja, književnica koja je svojim radom zadužila generacije koje dolaze.
.
Film „Audre Lorde – Berlin od 1984. do 1992. godine“ se bavi malo poznatim poglavljem bogatog života ove spisateljice, periodom u kojem je pomogla da se rasplamsa afro-njemački pokret i trajno doprinela nemačkoj političkoj i kulturnoj sceni pre i nakon pada Berlinskog zida. Audre Lorde je ohrabrivala crne žene u Njemačkoj i bila im mentorka u pisanju i objavljivanju kao načinu da učvrste svoj identitet, prava i kulturu u društvu koje ih je marginalizovalo i ućutkivalo, dok je izazivala bijele Njemice da prihvate i na konstruktivan način upotrebe privilegije koje su imale kao bjelkinje. Ovaj dokumentarac sadrži do sada neobjavljen audio i video materijal iz lične arhive režiserke Dagmar Šulc, uključujući i zadivljujuće slike Audre Lorde van bine. Uz svedočanstva koleginica, studentkinja i prijateljica Audre Lord, ovaj film dokumentuje njeno trajno zaviještanje u Njemačkoj.

Upoznajte divnu Audre iza kulisa, ženu koja inspiriše i iznova nas uči temeljnim feminističkim vrijednostima.

Film će biti prikazan u organizaciji Tuzlanskog otvorenog centra u suradnji sa Američkim kutkom Tuzla.

https://www.youtube.com/watch?v=9mPEkqykAik

Kino Kaleidoskop, Tuzla

13. Decembra 2016.

15:00 To 18:30

Kate Beckinsale vraća se ulozi Selene u posljednjem nastavku super uspješne Underworld franšize koju pratimo još od 2003. godine.

Pod vođstvom moćnog Mariusa, Likani su postali moćniji nego ikada prije, a Vampiri se nalaze na ivici izumiranja. Protjerana iz vlastitog vampirskog plemena, Selena ce udružiti snage s novom i moćnom grupom misterioznih nordijskih Vampira. Kako je vremena sve manje, upravo će ona morati odlučiti želi li se boriti za stare ili nove saveznike u ovom epskom finalnom obračunu nakon kojeg možda niko neće ostati živ.

Svaki dan u dva termina: 17:00 i 19:00 h

IZVORNO IME: Underworld: Blood Wars
REŽIJA: Anna Foerster
ULOGE: Kate Beckinsale, Theo James, Charles Dance, Bradley James
ŽANR: akcija, horor

Kaleidoskop, Kazan mahala, Tuzla

6. Aprila 2016.

17:00 To 19:00

“Šefica” u kinu Kaleidoskop od 07.04.2016. 19:00 i 21:00
Pretprodaja ulaznica počela 04.04.2016. kupite svoje ulaznice na vrijeme- brzinom do željenih mjesta!
Vidimo se u kinu Kaleidoskop-Vaše kino u centru grada.