Cinestar Tuzla: Priča iz Ratova zvijezda

25. Januara 2017.

25. Januara 2017.

16:10 To 18:25

CineStar, Tuzla

Event Description

IZVORNO IME: Rogue One: A Star Wars Story
REDATELJ: Gareth Edwards   |  ŽANR: SF, Akcija
ULOGE: Ben Mendelsohn, Alan Tudyk, Felicity Jones
TRAJANJE FILMA: 133 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: SAD  |
Iz Lucasfilma dolazi prvi film serijala Ratovi zvijezda sa samostalnom pričom, Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda, potpuno nova epska pustolovina. U eri sukoba, skupina neočekivanih junaka udružuje se u misiji na kojoj moraju ukrasti nacrte za Zvijezdu smrti, najmoćnije razaračko oružje Carstva. Ključni događaj u kronologiji Ratova zvijezda okuplja obične ljude koji odlučuju činiti izuzetne stvari, a pritom postaju dio nečega većeg od njih samih.

Visited 190 times, 1 Visit today

Related Events

CineStar, Tuzla

27. Januara 2017.

11:15 To 12:45

IZVORNO IME: Trolls
REDATELJ: Mike Mitchell, Walt Dohrn  |  ŽANR: avantura, komedija, obiteljski
ULOGE: Saša Lozar, Renata Sabljak
TRAJANJE FILMA: 92 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: SAD  |
Lutke trolova postale su hit u šezdestima, a osmislio ih je danski ribar Thomas Dam. Kultna igračka nastala u 1960-im godinama koja je bila omiljena mnogim generacijama nakon toga, sad stiže na velika platna. Dva glavna lika u filmu, optimistična Poppy i njezine suprotnost Branch morat će se suočiti s velikim izazovima koji će ih odvesti u šarenu avanturu o kakvoj su mogli samo sanjati.

https://www.youtube.com/watch?v=beCA4rbH7nA

Kazan mahala, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

24. Oktobra 2016.

17:00 To 19:00

“INFERNO”
Projekcije: 19:00 i 21:15

REŽIJA: Ron Hauard
ULOGE: Tom Henks, Felisiti Dzons, Omar Si, Irfan Khan, Ben Foster
ŽANR: triler
TRAJANJE: 2h i 1min

Jos jedan filmski hit snimljen prema istoimenom knjizevnom bestseleru po uzoru na Da Vinčijev kod i Anđele i demone autora Den Brauna. Nakon sto se probudi u bolnickom krevetu u Firenci bez sjecanja u vezi sa bilo cim sto se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, Robert Langdon se odjednom nadje na meti ubice. Uz pomoc doktorice Siene Broks i dobrog poznavanja simbola, Langdon ce istovremeno pokusati da pobjegne, ali i da rijesi najintrigantniju zagonetku sa kojom se do sada susreo…

Vidimo se u kinu u centru grada!

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala 2, Tuzla,

24. Novembra 2015.

15:15 To 16:30

Projekcije od 17:15; S/N 12h, 14h i

IZVORNO IME:Ooops! Noah is Gone
REŽIJA:Toby Genkel, Sean McCormack
ULOGE: sinhronizovano
ŽANR: komedija, animirani
TRAJANJE: 87 min

Ups! Noa je otišao… je klasična priča o bezvremenskoj Noinoj arci. Ovo je priča o životinjama koje nisu dospjele na arku među kojima su i svitodomci, grifoni i samopiri- izgledom neobične i simpatične životinje za koje nitko nikad nije čuo jer dosad nisu postojale. Bližio se kraj svijeta i postojala je opasnost da poplave unište sva bića na planeti. U Noinu arku redom su se ukrcale sve vrste životinja, od najveće do najmanje. Nespretni svitodomac Dado i njegov sin Fric ušli su u arku uz pomoć grifonki Vande i njezine kćeri Lole. U trenutku kada se Noina arka otisnula , Lola i Fric su se nesretnim slučajem našli izvan nje. Za te dvije životinjice to je bio početak avanture u kojoj su stekli nove prijatelje, upadali u nevolje i susretali razne neobične životinje dok su se pokušavali spasiti. Na samom kraju otkrili su da je ponekad potrebno suočiti se s krajem svijeta kako bi se pronašlo mjesto u njemu!