Cinestar Tuzla: U velikom stilu

3. Maja 2017.

3. Maja 2017.

17:50 To 19:25

CineStar, Tuzla

Event Description

IZVORNO IME: Going in Style
REDATELJ: Zach Braff  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Matt Dillon
TRAJANJE FILMA: 96 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD
SADRŽAJ FILMA:
Trojica umirovljenika, Willie, Joe i Al, koji žive zajedno i polako trunu u beskrajno jednoličnim danima, očajnički tražeći način kako platiti zaostale račune i provesti više vremena sa svojim najmilijima. U jednom trenutku odluče opljačkati svoju banku kako bi se domogli svojih novaca. Od zamršenog planiranja do savršene provedbe, ova će pljačka trojcu koje je društvo otpisalo, udahnuti novu energiju. Ako im pođe za rukom, novac će im sigurno dobro doći, a ako ih uhvate, što je najgore što se može dogoditi trojici staraca? Možda će otići u zatvor, možda u grob. U svakom slučaju, otići će “U velikom stilu”.

Visited 198 times, 2 Visits today

Related Events

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala, Tuzla

29. Decembra 2015.

17:00 To 19:00

Urnebesna komedija u kojoj se Tina Fej i Ejmi Pouler ponovo ujedinjuju u filmu “SISTERS”, reditelja Džejsona Mura (“Pitch Perfect”) o dvije udaljene sestre koje su pozvane da se vrate kuci i srede svoju dječiju sobu prije nego što njihovi roditelji prodaju porodičnu kuću…

CineStar, Tuzla

11. Maja 2017. To 12. Maja 2017.

19:55 To 22:15

IZVORNO IME: The Lost City of Z
REDATELJ: James Gray  |  ŽANR: Akcija, avantura, biografski
ULOGE: Charlie Hunnam, Tom Holland, Robert Pattinson, Sienna Miller
TRAJANJE FILMA: 141 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD
SADRŽAJ FILMA:
Britanski arheolog Percy Fawcett je 1925. godine krenuo u istraživanje amazonske prašume kako bi pronašao antičku civilizaciju i otkrio jedno od najvažnijih otkrića ikada. Europljani su stoljećima vjerovali da džungla krije kraljevstvo El Dorada. Istraživači su najčešće umirali od gladi i bolesti ili su ih ubili Indijanci, i tako ostavili čovječanstvo u uvjerenju da je Amazona stvarno nenaseljena. No Fawcett se godinama pripremao za taj put. Grad „Z“, navodni El Dorado, opsesija je mnogih istraživača, arheologa, pustolova. No svaka ekspedicija koja ga je pokušala pronaći okončala je katastrofom.

https://www.youtube.com/watch?v=cMOpUmyt44c

CineStar, Tuzla

10. Februara 2017.

19:55 To 21:59

IZVORNO IME: Live by Night
REDATELJ: Ben Affleck  |  ŽANR: kriminalistički, drama
ULOGE: Ben Affleck, Zoe Saldana, Elle Fanning
TRAJANJE FILMA: 128 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: SAD  | 
SADRŽAJ FILMA:
Radnja filma se događa u doba prohibicije i prati uspon Joea Coughlina od sitnog kriminalca do jednog od najpoznatijih gangstera Amerike. Joe Coughlin, najmlađi sin uvaženog bostonskog policajca, već odavno je okrenuo leđa svom strogom i pravilnom odgoju. Sada nakon što je tijekom djetinjstva diplomirao na sitnim krađama, Joe je postao najstrahovitiji gradski mafijaš koji uživa u uzbuđenjima i ulozi odmetnika. No, život s druge strane zakona sa sobom nosi visoku cijenu. U vremenu nemilosrdnih ljudi, ambicija, keša, ilegalnog alkohola, oružja i bitke za kontrolu tržišta, nikome – ni članoivma porodice, a ni prijateljima – ne može se vjerovati.