Club Palma – Bogamber + Local Support

28. Oktobra 2016.

28. Oktobra 2016.

Dom mladih, Tuzla

Event Description

Upad: 3KM

Bogamber je osnovan nedje sredinom 1996.-e godine. Clanovi benda tada beshe: Suhi “Dz.S.”, Nele “Bog Otac”, Nebojsha “Pero”, Hata, Traka. Svako je svirao svasta tako da sada to vise nije ni bitno… Nit ko zna… U periodu od ´96-´99 snimljeni su totalni demo snimci, koji jos do dana danashnjeg ostaju bezimeni i pod vjecnom misterijom. Na kraju 1999.-e Bogamber u postavi: Suhi, Nele, Hata; snima pjesmu pod nazivom “Nedostizno Svetogrdje” i sve do 2003-e godine bend ne radi apsolutno nista. Tada Suhi i Nele odlucuju da snime prvi puni album pod nazivom “Devastacija Sakralnog Objekta”. Koji je nakon dva naporna dana, mnogo izgubljenih zivaca, cesto ugrozenog zdravlja clanova ovog projekta, muke i zalaganja, znoja, krvi i neopisive patnje, neizdangubljenih dana, neprospavanih noci, polomljenih trzalica, izlomljenih zica, trajno ostecenih glasnih istih, otudjenja od najblizih, stavljanja svega na kocku, dramaticnih trenutaka, licnih i sporadicnih tragedija, nagrizenih zanoktica, konacno zavrsen. Bend uskoro krece u nesvetu Metal bitku sirom svega… neceg…

Slijede svirke, ne bise brojne, al krvave jasno da jesu. Skrnavilo se u Tuzli, Sarajevu te u Zagrebu gdje legende Bogamber nastupise sa slavnim njemackim pjandurama – Tankard. U Novembru 2007. carevi snimaju svoj drugi debi album (?!?) i nazivaju ga kratko i ne bas jasno zasto: “Nevjerovanje”. Ovo sranje od albuma predstavlja Bogamber u jednom novom svjetlu koje se izgledalo samo upalilo nakon cetiri godine dokolicarenja po tuzlanskim kafanama…

Visited 151 times, 2 Visits today

Related Events

Caffe Bar Sloboda, Tuzla

8. Februara 2017.

18:00 To 21:30

Stupine, Tuzla

5. Februara 2017.

11:00 To 13:00

Danas se otvara renovirani Cafe de Paris, a specijalni gost je profesionalni barista Nikola Drakulić.

Cafe de Paris je zamišljen kao mjesto pozitivnih vibracija, vrhunske kafe i čaja. Salle de cafe ili coffee room svojom dispozicijom prostora omogućava svojim posjetiteljima da uz vrhunski pripremljenu kafu i čaj na najbolji mogući način započnu dan, iskoriste pauzu na poslu ili sklope neko novo poznanstvo.

Kafa i čaj se ne mogu zamisliti bez delicija pripremljenih na francuski način. Svježi kroasani i vrhunske torte zadovoljit će i najstrožije kriterije istinskih sladokusaca.

Naravno, u Caffe de Paris nisu zaboravili ni ljubitelje dobrog vina koji će imati kutak za sebe te uz čašu bijelog ili crvenog vina uživati na kraju napornog dana.

Svaki dan, svaki sat, svaki minut, svaki sekund sačinjen je od trenutaka koji Vaš život čine potpunijim. Naša želja je da svaki trenutak koji provedete sa nama, bude trenutak u kojem ćete uživati i koji ćete pamtiti. Ponosni smo što možemo da obogatimo Vaš život mnoštvom slatkih trenutaka kažu u Caffe de Paris.

Svečano otvorenje je danas u 13:00 sati, a posjetioci će na ovaj način imati priliku da uživaju u savršenim okusima i nevjerovatnim Latte art kreacijama.

Snack bar Bagueri, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

7. Septembra 2016.

18:00 To 22:00

Pozivamo vas na noć čistog gurmanskog užitka – VEČE PREMINGERA & Domaćih kobasica

Ljubav ulazi na usta, tako kažu, a mi ćemo se potruditi da u četvrtak od 20 sati to i dokažemo.

Za vas smo specijalno pripremili šest vrsta naših domaćih kobasica koje spremamo po posebnoj recepturi:

– Domaće kobasice sa tucanim biberom,
– Domaća kobasica natur
– Domaća kobasica sa bijelim lukom
– Domaća kobasica sa bijelim lukom, blago ljuta
– Domaća kobasica extra ljuta
– Domaća gurmanska kobasica- sa jagnjećim i junećim mesom

U sve kobasice ide čisto meso od vrata i plećke, a za aromu se dodaje i 10 % mesa od rebara (izuzetak je naravno gurmanska u kojoj je osim junećeg mesa i jagnjetina)

Da bi užitak bio potpun potrudio se i PREMINGER – boca 0,33L samo 2KM 

Kao i svakog četvrtka i ovog družimo se i sa Nesibom Delibegovićem NESKOM.

Zbog ograničenog broja mjesta  rezervacije izvršite lično u Snack-u.