Damir Imamović i Sevdah Takht u BKC-u Tuzla

24. Septembra 2016.

24. Septembra 2016.

20:00 To 22:00

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

Event Description

U okviru turneje 24. 09. 2016. godine Damir Imamović nastupit će u JU Bosanskom kulturnom centru TK-a, Tuzla.

 

Sevdah Takht Damira Imamovića na ovom koncertu će se predstaviti kao kvartet. Naime, od novog albuma bendu se, uz izuzete muzičare Nenada Kovačića (perkusije) i Ivana Mihajlovića (el. Bass), pridružila i Ivana Đurić, izvrsna sevdalijska violinistica iz Sarajeva.

Album “Dvojka” drugi je album Sevdah Takhta Damira Imamovića i Damirov ukupno šesti album od 2006. godine, a dolazi nakon trogodišnje diskografske pauze i donosi pregršt novih autorskih radova koji nastavljaju tradiciju sevdaha. Producirao ju je Chris Eckman, vizuelni identitet jo je dao Mirko Ilić, a pojavila se u izdanju prestižnog Glitterbeat Recordsa.

Ulaz je 15 KM.

Visited 232 times, 1 Visit today

Related Events

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla,

2. Aprila 2016. To 12. Avgusta 2022.

U posljednje vrijeme većina se kazališta okreću aktualnim temama pa se tako i vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić odlučilo na repertoar uvrstiti dramski tekst osječke spisateljice Lydie Scheuermann Hodak Eva nije Adam. Koji je režirao Ivan Kristijan Majić. Tekst prati dvije uspješne žene, Helenu (Sanja Drakulić) i Onyx (Katarina Baban), u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi koja dolazi na kušnju kada se u Heleni počnu buditi majčinski osjećaji. Helena, simbol ženstvenosti, inzistira na Onyxinom obećanju da će jednog dana imati djecu, međutim na putu im se nalazi nepremostiva zapreka – LGBT obitelji nemaju zakonskog načina posvajanja djeteta ili umjetne oplodnje.

CineStar, Tuzla

8. Maja 2017.

16:00 To 18:10

IZVORNO IME: The Shack
REDATELJ: Stuart Hazeldine  |  ŽANR: drama
ULOGE: Sam Worthington, Radha Mitchell, Octavia Spencer
TRAJANJE FILMA: 132 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD
SADRŽAJ FILMA:
Koliba je priča o ocu čija je kći Missy oteta tijekom obiteljskog izleta i ubijena. Jedino što je ostalo, krvavu haljinicu, policija je pronašla u napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Četiri godine kasnije ožalošćeni Mack prima čudnu poruku, poziv da posjeti onu istu kolibu. Oklijeva, no ipak odlazi i doživi susret sa samim Bogom ili, točnije, sa Svetim Trojstvom prikazanim u liku krupne vesele crnkinje Elousie (Otac), fizički ne osobito privlačnog nižeg muškarca arapskih crta lica (Sin) i nježne Azijke Sarayu (Duh Sveti). Nakon što dobije odgovore na mnoga vječna pitanja, Mack se miri s Bogom kojemu je, otkako mu je ubijena kći, gotovo okrenuo leđa.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

27. Novembra 2015.

17:00 To 19:00

Mjuzikl pod nazivom “We will rock you” rađen prema muzici jedne od najvećih muzičkih grupa, “Queen”… Dođite i poslušajte kako to rade mladi ljudi.

Ulaznice možete kupiti u Marketing službi BKC – a Tuzla I kod Seje & Vilija na Korzu.