DEEP HORIZONS @ PALMA CLUB

23. Aprila 2016.

24. Aprila 2016.

22:00 To 3:00

Club Palma, II tuzlanske brigade, Tuzla

7Km

Event Description

Different Style događaj koji će promijeniti vašu viziju elektronske muzike i oplemeniti vaše muzičko iskustvo, uz neke od najboljih producenata tech house muzike, britanske i američke scene.
Riječ legende, u ovom slučaju, je nepotpuna da ih opiše. Za tuzlansku publiku spremaju višesatni, specijalni, b2b set, najfinijih tech house izdanja.

Eddie Richards, poznat kao Evil Eddie ili kao „British godfather of house“ je britanski DJ i producent. Osnivač londonske house scene, sredinom 1980-ih bio je jedan od prvih DJ-eva, u Velikoj Britaniji, koji su bili rezidenti u londonskom Camden Palace, koji je u magazinu Record Mirror proglašen kao jedan od najboljih klubova na svijetu. Riječ je o umjetniku, pionirskoj figuri u razvoju acid house, kasnije tech house muzike, koji je svojom produkcijom i nastupima odigrao ključnu ulogu u pokretanju globalne, te od samog početka postao i sastavni dio moderne muzičke scene.
Nakon tri desetljeća za mix pultom, on je i dalje jedinstven u muzičkom svijetu.

http://www.eddierichards.net/#/1/home
http://www.residentadvisor.net/dj/eddierichards
https://soundcloud.com/eddie-richards
https://www.mixcloud.com/discover/eddie-richards/
https://www.youtube.com/watch?v=UidK7gvo2As

Adam Collins, je muzički producent i DJ iz New York City, bavi se produkcijom i dj-ingom muzike više od 20 godina, a njegovo ime je sinonim za pravi underground tech-house pokret od osnivanja tog žanra. Sa partnerom Marky Star osnovao je grupu Omni A.M. u Čikagu i kao izvršni producent on se fokusira na razvoj umjetnika za njegovu etiketu, Euphoria Records. Kao DJ nastupa sa House On Mute crew i drži rezidenciju Le Bain at The Standard, High Line NYC, National Underground and Beef Cuts u New Yorku.
Collins je također strastveni producent i izdaje za Subtrak, Midnight Social, Innerflight and Low Money Music Love.

https://www.residentadvisor.net/dj/adamcollins
http://dj.beatport.com/adamcollins
https://www.mixcloud.com/euphoriarecords/adam-collins-dj-mix-new-york-love-costs/
https://soundcloud.com/euphoria-records
https://www.youtube.com/user/EuphoriaNYC1/featured?nohtml5=False

DJOLE je DJ i producent iz SAD koji odabirom traka donosi potpuno novi pristup tech house muzici na ovim prostorima. Poznat je kao DJ koji ima istančan muzički ukus i koji svojim setovima uvijek napravi odličan vibe u publici, zbog čega je sve više zastupljen na lokalnoj sceni.
Ostvario je dugogodišnju saradnju sa jednim od osnivača londonske house i tech house scene, Eddie Evil Richards, a zatim nastavio samostalno, radeći deep house, a potom i tech house setove, za izdavačku kuću Euphoria Records.

https://soundcloud.com/djole-weand

FACHO je zasigurno jedan od najboljih poznavalaca lokalne scene elektronske muzike, a svoje višegodišnje interesovanje za muziku pretočio je u odlične setove, kojima neprestano drži pokretnim posjetioce tuzlanskih klubova. To je bilo učenje kroz rad, na teži način, što njegova publika jako cijeni. U njegovim setovima uvijek možete čuti neka od najbojih techno, deep (underground), house, izdanja današnjice. Član je ekipe „Fobia“ i jedan je od najaktivnijih warm up DJ-a u Tuzli.

https://www.mixcloud.com/fachotz/facho-fobia-ds-bday-at-club-palma/
ULAZ: 7 KM

Visited 194 times, 1 Visit today

Related Events

Restoran Plaža, Prokosovići,

28. Decembra 2015.

18:00 To 22:30

Read more…

Sezam Tenis, Slana banja, Tuzla

6. Februara 2016.

19:00 To 22:45

Večeras su sa vama Muris i Nala. Najbolji provod se nastavlja, dođite u Kamin salu i uživajte u najboljem izboru muzike koji će vam pruštiti ovaj dvojac. Read more…

B6, Stupine, Tuzla

15. Aprila 2016.

19:00 To 22:50

SUBOTA 16/4/2016 u Konobi Casa Nova(STUPINE B6) zabavljace vas CELEBIJA. PONUDA PICA ZA SUBOTU: NUIC-ZILAVKA 0.75L=25KM NUIC-BLATINA 0.75L=25KM Informacije i Rezervacije na tel: 035/278334 066/341444 www.casanova. Read more…