Dom književnosti: Manifestacija “Poetski proljetni pozdrav”

15. Aprila 2017.

15. Aprila 2017.

12:00 To 13:00

Dom Književnosti, Tuzla

Event Description

Poznati mariborsko-varaždinski pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak, svojim će originalnim nastupom uveličati manifestaciju „Poetski proljetni pozdrav“, koji će biti održan u subotu, 15.04.2017. godine u 12 sati u Domu književnosti, organizacionoj jedinici JU „Dom mladih“ Tuzla, na Sonom trgu.

Učešće u programu uzeće i Mirza Okić iz Sarajeva, te domaćini i organizatori programa, pjesnička skupina „Lucido“ iz Tuzle, koju čine Majda Zukić, Alma Omeragić, Mario Vranješ i Nihad Mešić River.

Uz poeziju i druženje prisutne i goste zabavit će Muhamed Kuljanin na gitari.

Milan Novak je rođen u Mariboru (Slovenija) i poznati je pisac, pjesnik ali se ujedno bavi i plesom. Iako po struci inžinjer elektrotehnike, ovaj svestrani pisac svoje nastupe redovno obogaćuje kako stihovima tako i plesnim performansima.

Ljubica Ribić rođena je u Varaždinu (Hrvatska). Od rane mladosti traži način da izrazi svoje emocije u poeziji, slikarstvu, muzici i sl

Visited 199 times, 1 Visit today

Related Events

Gradska biblioteka, Živinice

9. Januara 2017.

16:00 To 17:00

Sada već vrlo uspješna knjiga “Obući košulju sretnog čovjeka”, sve popularnije psihoterapeutkinje Vahide Djedović, promoviše se širom kantona. Naredna promocija biće održana u Gradskoj biblioteci u Živinicama.

Knjiga zapravo čine psihoterapijske priče koje govore kako ljudi, ipak, na kraju mogu biti sretni. To su neke navike sretnih ljudi, koje je autorica Djedović utkala u psihoterapijske priče koje je sama radila.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

7. Aprila 2016.

16:00 To 18:00

Čast nam je pozvati Vas na promociju knjige Dževada Karahasana “ŠTO PEPEO PRIČA”.

 

Organizatori promocije su Grad Tuzla i JU BKC TK Tuzla, a biti će upriličena u prostorijama BKC-a, 08. aprila 2016. godine sa početkom u 18,00 sati. Knjigu predstavljaju: Dževad Karahasan, Filip Mursel Begović i Jasmin Agić.

 

Karahasanova trilogija je zasigurno remek-djelo i formom i sadržajem, sadržana od tri roma na o glavnom junaku mistiku Omeru Hajjamu i to „Sjene smrti“, „Utjeha noćnog neba“ i „Miris straha“. Riječ je o prvijencu novoutemeljene biblioteke “Stav”.

 

 

Kuća plamena mira, Šetalište Slana banja bb, Tuzla,

3. Decembra 2015.

12:00 To 14:00

Povodom svjetske kampanje koja se obilježava u preko 100 država svijeta – 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama – Udruženje Amica EDUCA i Sarajevski otvoreni centar vas pozivaju na feminističke razgovore o povezanosti ne/obrazovanja i nasilja. Koristimo ovu priliku da otvorimo i pitanje feminističkog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, kroz promociju knjige koju su napisale polaznice/i Feminističke škole Žarana Papić.

Razgovaraju polaznice/k Feminističke škole: Elma Čavčić, Izudin Karić, Dajana Cvjetković i Jasmina Čaušević (Sarajevski otvoreni centar)

Razgovorima moderira: Selma Mustačević (Udruženje Amica EDUCA)