Dom kulture Lukavac: Večer teatra “MONO DUO”

15. Decembra 2015.

15. Decembra 2015.

19:30 To 21:00

3 KM

Dom kulture Lukavac, Lukavac

Event Description

“MONO DUO” je večer teatra, a riječ je o spoju dvije predstave, komediji “Američki san” i drami” Alter ego”..Dvije predstave će spojiti muzičke numere u izvedbi glumca Dražena Pavlovića, a produkcija garantuje pravi teatarski užitak.

Visited 254 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Urban BeaTZ, Turalibegova, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

7. Septembra 2016.

Polufinalna Karaoke noć, nipošto nemojte propustiti!

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

31. Maja 2016.

18:00 To 20:00

Gostujuća predstava
Malo dramsko pozorište iz Bitolja

Režija/Director – Ljupčo Georgijevski
Scenograf/Stage Designer – Valentin Svetozarev
Kostimograf/Costume Designer – Blagoj Micevski
Muzika/Music – Marjan Nečak

Uloge / Cast:
Joana Popovska – STARICA (OLD WOMAN)
Anastas Popdimitrov – STARAC (OLD MAN)
Aleksandar Lozanovski – GOVORNIK (ORATOR)

Egzistencijalni problemi zajednički za celo čovečanstvo pokrenuti su u ovoj tragikomičnoj drami koja se obično naziva anti-pozorište ili pozorište apsurda. Večni strah od smrti, značenje i besmisao ljudskog bitisanja , nasilje, depresija i borba za ljudska prava su opšte teme ove veoma dobre predstave, u produkciji Malog pozorišta iz Bitolja.
Časopis „Vest“

„To je predstava koja se u određenom periodu smatrala jednom od najavangardnijih drama ili drama apsurda, a danas je to naša realnost i svakodnevica. Poruka ove predstave se odnosi na čovečanstvo, odnosno da li će ono preživeti ili će samo sebe uništiti“, istakao je režiser Georgijevski uoči premijere u Londonu.“
Jutarnje vesti

„Malo dramsko pozorište iz Bitolja izvelo je neverovatnu pozorišnu predstavu, rađenu po delu Joneska… Glumci su je čarobno odigrali na praznoj sceni; jednostavno, vanvremenski. Ne čudi što se reditelj predstave Ljupčo Georgijevski nije uplašio ambicioznog plana – igra glumaca je precizna i uzbudljiva, a pokreti maštovite junakinje Joane Popovske i mračnog mudraca Anastasa Popdimitrova prirodni i iskreni.
Popevši se na scenu pozorišta „V.F. Komisarževska”, gledaoci nisu odmah zauzeli svoja mesta. Potraga za dodatnom stolicom spontano je poslužila kao efektna uvertira za predstavu”.
Marina Zabolotnaja, Sankt Peterburg

Mije Keroševića Guje 2, Tuzla,

24. Januara 2016.

16:00 To 18:00

Bosanski kulturni centar će biti organizator druženja sa istaknutom autoricom ( književnicom) i publicisticom iz Sarajeva.