Festival evropskog teatra: Boje i godine

26. Novembra 2016.

26. Novembra 2016.

19:30 To 21:00

Narodno pozorište, Tuzla

Event Description

Nakon što je završen takmičarski dio Fetsivala evropskog teatra, na redu je prva od četiri predstave iz revijalnog programa.

Hrvatsko kazalište Pečuh će izvesti predstavu “Boje i godine”, prema djelu autorice Margite Kaffke, a u režiji Jasmina Novljakovića.

Igra Vlasta Ramljak, dok su plesači baleta: Írisz Nagy, Virág Zoé Hoffman, Lőrinc Soma Kerekes, Zsolt Molnár i Szilárd Tuboly.

Visited 172 times, 1 Visit today

Related Events

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla

16. Februara 2016.

17:30 To 19:00

Predstava Gilgameš, u koprodukciji Tetra Kabare Tuzla i Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, koja je nastala kao ispitna vježba studenata III godine iz predmeta Scenski govor i scenski pokret.

Dosad je predstava učestvovala na razvnovrsnim pozorišnim festivalima širom regije. Osvojila je nagradu za najbolju predstavu XIII TKT festa, kao i za najbolju predstavu na 34. Pozorišnim/Kazališnim igrama u Jajcu 2015. godine po ocjeni žirija publike grada Jajca.

Igraju: Dorian Paulić, Samed Alić, Eldar Zubčević, Bogdan Ilić, Jasmina Dedić, Mirna Mišković, Olivera Blažević, Katarina Krištić, Feđa Zahirović, Damir Kahrimanović i Ermin Avdić.

Režija: Vlado Kerošević

Teatar Kabare, Tuzla

2. Februara 2017.

17:30 To 18:45

Predstava je, po ocjeni publike, proglašena najboljom na Festivalu premijera u TKT, a riječ je o tekstu poznatog njemačkog autora Lutza Hubnera, koji zadire u drugu stranu pozorišta, u proces nastajanja predstave kroz uvježbavanje 89. stranice Goetheovog “Fausta”.

U predstavi “Gretica str. 89” glumci se služe isključivo glumačkim resursima, stvaraju iluzije i glumačke transformacije, pod radnim svjetlom i sa nekoliko funkcionalnih elemenata scenografije i kostima, nudeći siromaštvo forme i bogastvo sadržaja.To je priča o ljudima koji stvaraju teatar, priča o glumcima i rediteljima.

Mentor predstave je Vlado Kerošević, a komentor Jasmina Čelebić. U predstavi igraju Alisa Brkić i Damir Mahmutović

Predstava je nastala u produkciji Teatra Kabare Tuzla i Akademije Dramskih Umjetnosti Tuzla. Cijene ulaznica su 7 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 062/061-517 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

Narodno pozorište. Tuzla

18. Novembra 2016.

17:30 To 19:00

Druge noći Festivala evropskog teatra biće izvedena predstava “Moje dete”, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Radi se o tekstu Stojana Srdića, ča režiju predstave potpisuje Ana Đorđević.

U predstavi igraju: Jovana Gavrilović, Ivana Nikolić, Andrej Šepetkovski, Vladan Milić, Jelisaveta Orašanin i Mladen Sovilj.