Foto kino klub Tuzla: Međunarodna kružna izložba fotografija “ATM Circuit”

11. Februara 2016.

11. Februara 2016.

19:00 To 20:00

Ulaz slobodan

Foto kino klub, Džafer mahala 13, Tuzla

Event Description

Foto kino klub Tuzla Vas poziva vas na Međunarodnu kružnu izložbu fotografija ATM Circuit (Novi Sad – Kotor – Tuzla) koja će se održati u Galeriji fotografija Foto kino kluba Tuzla.

Ovo je peta kružna izložba od šest koje će se održati u galeriji Foto kino kluba Tuzla, a na njoj su izložene fotografije autora iz cijeloga svijeta.

Svi ste dobrodošli…

Visited 223 times, 3 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Subota 29.10.2016. Pub 80s Zivinice
Majstori svog “zanata”, Mirza Mešanović-Pemba i Siđe.
Dobrodošli

BKC, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

13. Novembra 2016.

18:00 To 19:00

Pozorišna predstava “Ljepotica i zvijer”, namjenjena za sve uzraste, biće izvedena na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Predstava koja je do sada naišla samo na riječi hvale i oduševljenja, sigurno će ponovo biti sjajno prihvaćena.

Predstava je sačinjena od mozaika teatra sjenki, dizajna svjetlosnih efekata i pratećih songova na sceni. Riječ je o komadu koji se dramskom igrom bori portiv društvenih predrasuda. Uloga naratora verbalno skicira tok događaja smješten u historijski kontekst početka Drugog svjetskog rata.

Rediteljski rad na predstavi potpisuje Adnan Mujkić, a saradnica u radu bila je Nadina Zubčević.

Kaldrma 2, Tuzla

10. Juna 2016. To 11. Juna 2016.

10:00 To 14:00

Omladinski pokret “Revolt“ vas poziva da se prijavite na dvodnevnu radionicu dokumentarnog filma i fotografije. Namjera radionice je poticanje korištenja videa i fotografije kao medija za kreativno izražavanje i poticanje na društvenu promjenu.

Radionica će se odžati u Tuzli u slijedećim terminima:
– 11.juni: uvodno predavanje i teorijske osnove
– 18.juni: primjeri praktične realizacije i konstruktivna kritika

U okviru prvog dijela radionice učesnici/e će imati priliku da se upoznaju sa osnovama izrade dokumentarnog filma ili reportaže, od pripreme priče, snimanje slike, zvuka, montaže i osnovne postprodukcije. Osim toga, upoznat će se i sa osnovama digitalne fotografije i naučiti kako da sa svojim fotoaparatom iz svoje kreativne ideje uz prepoznavanje kadra i kompozicije naprave najbolje moguće fotografije, kritički posmatraju fotografiju, prepoznaju kompoziciju, orijentaciju, perspektivu te upotrebu boja.

Drugi dio radionice će biti posvećen praktičnim primjerima i odabiru najboljih fotografija za izložbu koja će se organizovati krajem juna mjeseca kao završna aktivnost.

Uvodničari na radionici su Damir Pirić i Darko Zabuš.

Radionica je namjenjena svim zainteresovanim građanima/kama BiH bez obzira na dob i predznanje. Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi željele da steknu novo i drugačije iskustvo.

Za vrijeme trajanje radionice bit će obezbijeđena užina i osvježenje. Za osobe koje žive van Tuzle obezbijeđeni su troškovi puta, smještaja i hrane.

Učešće na radionici je besplatno. Svi učesnici će dobiti potvrde za završenu dvodnevnu obuku.

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vrijeme. To mogu da učine tako što će popuniti upitnik:
http://goo.gl/forms/bOjMQdUoOzfDgDGa2

Krajnji rok za prijave je 10.juni 2016.godine.

Za sva pitanja i nejasnoće možete nas kontaktirati putem e-maila na revolt.tuzla@gmail.com ili putem telefona na broj 061/305-790.