FUDBAL: Budućnost – Jedinstvo

12. Novembra 2016.

12. Novembra 2016.

13:30 To 15:15

Gradski stadion, Banovići

Event Description

Utakmica 15. kola Prve lige Federacije BiH protiv Jedinstva za tim Budućnosti je od velikog značaja.

Banovićani se nalaze na samo bod iznad opasne zone, te je za njih, unatoč samo dva boda u posljednje tri utakmice, veoma važno da protiv Bišćana ostvare pobjedu.

Jedinstvo je u dobroj formi. Sa 10 bodova u posljednje četiri utakmice Bišćani su skočili na šesto mjesto tabele sa ukupno 22 boda, pa rasterećeno putuju u Banoviće.

To naravno ne znači da Jedinstvo neće igrati na pobjedu u ovom duelu, jer im ona donosi ravnopravnu poziciju u proljetnoj borbi za Premijer ligu BiH.

Visited 195 times, 1 Visit today

Related Events

Stadion Banja Ilidža, Gradačac

14. Aprila 2017.

14:30 To 16:15

Ekipa gradačačke Zvijezde do prije nekoliko kola bila je kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH, međutim nešto lošiji rezultati bacili su ih na deveto mjesto Prve lige Federacije BiH.

Tim Bojana Magazina u 22. kolu dočekuje lidera, ekipu Travnika. Biće to istinski derbi. Gosti jesu blagi favoriti, ali niko sa Banja Ilidže lako nije odnosio bodove.

Gradski stadion Luke, Gračanica

7. Aprila 2017.

14:00 To 15:45

Bratstvo i Čapljina će u subotu na Gradskom stadionu Luke odigrati utakmicu 21. kola Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Gračanlije su trenutno na šestom mjestu sa 31 bodom, opstanak nije upitan, ali čini se kako kvalitetom ipak nemaju snage da pariraju ekipama na vrhu koje se bore za plasman u Premijer ligu BiH.

Sa druge strane, Čapljina je trenutno na 12. mjestu, svaki bod im je kao kuća jer se bore za opstanak. Sigurni smo da će se oni u Gračanici boriti za svaki pedalj terena, a za šta će im to biti dovoljno ostaje da se vidi.

Gradski stadion Banovići

8. Aprila 2016.

14:30 To 16:15

Pobjedom u Orašju, fudbaleri Budućnosti dobili su na samopouzdanju i sa mnogo pozitivne atmosfere dočekuju kantonalni derbi protiv Bratstva.

U pitanju je derbi 21. kola Prve lige Federacije BiH, u koji ekipa iz Banovića ulazi kao blagi favorit, s obzirom na višak od 2 boda u odnosu na svog suparnika iz Gračanice.

Gosti su i dalje u vrhu, još nisu izgubili šanse za ulazak u Premijer ligu BiH i sigurno je da će se boriti za svoj cilj do kraja sezone.