FUDBAL (M): Zvijezda Gradačac – Rudar Kakanj

13. Maja 2017.

13. Maja 2017.

17:00 To 18:45

Stadion Banja Ilidža, Gradačac

Event Description

Jednu od najzanimljivijih utakmica 26. kola Prve nogometne lige Federacije BiH u subotu će u Gradačcu odigrati Zvijezda i Rudar iz Kaknja.

Zvijezda je na osmom mjestu sa 36 bodova. Opstanak još nije osiguran, no ostalo je još pet kola, te negativnih iznenađenja po tom pitanju ne bi trebalo da bude.

Rudar je u samom vrhu, trenutno je treći sa 43 boda i samo ga dva boda dijele do liderske pozicije. S toga se iz Gradačca mora vratiti sa bodovima, ukoliko želi da ostane u utrci za prvo mjesto.

Visited 446 times, 1 Visit today

Related Events

Gradski stadion Banovići

8. Aprila 2016.

14:30 To 16:15

Pobjedom u Orašju, fudbaleri Budućnosti dobili su na samopouzdanju i sa mnogo pozitivne atmosfere dočekuju kantonalni derbi protiv Bratstva.

U pitanju je derbi 21. kola Prve lige Federacije BiH, u koji ekipa iz Banovića ulazi kao blagi favorit, s obzirom na višak od 2 boda u odnosu na svog suparnika iz Gračanice.

Gosti su i dalje u vrhu, još nisu izgubili šanse za ulazak u Premijer ligu BiH i sigurno je da će se boriti za svoj cilj do kraja sezone.

Stadion Jošik Lukavac

27. Maja 2016.

15:30 To 17:15

Radnički i Bratstvo odigraće rezultatski nebitnu utakmicu u okviru 29. kola Prve lige Federacije BiH.

Lukavčani su već izborili opstanak te sada mirno sezonu mogu privesti kraju. Iako su veći dio prvenstva “stanovali” u gornjem domu, nekoliko loših rezultata Radničkog je spustio na 13. poziciju Prve lige Federacije BiH.

Bratstvo, sa druge strane, imalo je visoke ambicije ve sezone. Bili su čak i kandidati da plasman u Premijer ligu, ali posljednje utakmice su pokazale da ipak ovaj tim nema kvalitet da “napadne” prvo mjesto.

Stadion Jošik, 25. novembar, Lukavac

1. Aprila 2016.

14:00 To 15:45

Jednu od najzanimljivijih utakmica 20. kola Prve lige Federacije BiH za vikend igraju Radnički i Metalleghe.

Biće to praznik fudbala u Lukavcu, jer na Jošik stiže prvoplasirana ekipa lige i jedan od glavnih kandidata za ulazak u Premijer ligu BiH.

Radnički je tek na 11. mjestu, no lakih bodova u Lukavcu nema, to znaju i gosti, koji, ukoliko žele odnijeti bodove, moraju proliti krv i znoj.