Fudbal (Prva liga FBiH): Zvijezda – Goražde

6. Avgusta 2016.

6. Avgusta 2016.

17:30 To 19:30

Stadion Banja Ilidža, Gradačac

Event Description

Na otvaranju nove prvoligaške sezone, fudbaleri Zvijezde iz Gradačca na svom stadionu Banja Ilidža dočekuju tim Goražda.

Ekipa Darka Vojvodića i ove sezone pretendira da bude jedan od kandidata na osvajanje prvog mjesta i krajnji plasman u Premijer ligu BiH.

Prošle sezone su ih je do tog cilja dijelilo 90 minuta. Poraženi su u posljednjoj utakmici kod Čapljine, te su tako dopustili ekipi Metalleghe da izbori najviši rang takmičenja.

Visited 159 times, 1 Visit today

Related Events

Stadion Simin Han, Tuzla

24. Septembra 2016.

13:30 To 15:15

Nakon velike pobjede u Gabeli rezultatom 3:2, Sloga sa mnogo samopouzdanja dočekuje utakmicu sa mostarskim Veležom.

Tim iz Simin Hana je na 13. mjestu sa šest bodova. U susret sa nekadašnjim premijerligašem ulaze kao blagi favoriti i sigurno je da žele nastaviti sa dobrim igrama.

Velež nikako da stane na zdrave noge. Nakon ispadanja u Prvu ligu, te sedam nastupa u ovom rangu takmičenja, Mostarci su na pretposljednjem mjestu sa samo 3 boda, te su i dalje uz Novi Travnik jedina ekipa bez pobjede.

Stadion Tušanj, Tuzla

12. Maja 2017.

15:00 To 16:45

Utakmicu 8. kola Lige za prvaka BiH u subotu će na stadionu Tušanj odigrati Sloboda i Radnik.

Ovo je ključna utakmica za oba tima! Pobjednik će skoro sigurno na kraju završiti na četvrtom mjestu, što će možda donijeti i plasman u Evropsku ligu.

Tuzlaci su slavili u Bijeljini, a sada bi pobjedom došli do ostvarenja tog cilja. Ipak, ne dobijanje licence za evropska takmičenja, malo je sigurno “poljuljalja” situaciju u klubu.

Katolički školski centar Sv. Franjo, Klosterska, Tuzla

5. Marta 2016.

8:00 To 13:00

Turnir će biti održan u Katoličkom školskom centru “Sveti Franjo” Tuzla, koji je ujedno jedan od partnera koji realizuju ovaj turnir. Naziv turnira jeste “Fudbal za sve”.

Turnir je podržan od strane organizacije “Fudbal profit homofobije, fudbal za sve”, te je cilj slanje poruke da u Tuzli nema mjesta za mržnju niti za diskriminaciju.

Na turniru će učestvovati 8 timova od kojih 4 tima su srednje škole iz Tuzle (Gimnazija “Ismet Mujezinović”, Gimnazija “Meša Selimović”, Behram-begova medresa Tuzla i Katolički školski centar “Sveti Franjo” u Tuzli) i 4 tima fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Glavni organizatori ovog turnira jesu Omladinska grupa Omladinskog Resursnog Centra Tuzla i Katolički školski centar “Sveti Franjo” Tuzla.