Galerija Mi-Ritmo obilježava dvadeset godina rada

1. Novembra 2016.

1. Oktobra 2016.

Omega

Event Description

Galerija MI RITMO sljedeći mjesec obilježava dvadeset godina rada. Osnovana je 1996 godine i posljednjih pet godina se nalazi u TC Omega.

U sklopu galerije je i radionica za izradu ramova i uramljivanja slika. Atelje za rad se nalazi u BKC-u Tuzla.

Djelatnost Galerije je prodaja i otkup umjetničkih slika; uramljivanje i opremanje slika; prodaja slikarskog materijala; organiziranje izložbi, likovnih kolonija, a bavi se i drugim kulturnim aktivnostima u domenu umjetnosti i kulture uopće.

Umjetničke slike u Galeriji su djela mnogih autora i rađene su raznim tehnikama tako da bogata ponuda pogoduje svakovrsnim prilikama, od zadovoljenja vlastite duhovnosti do želje i potrebe za darivanjem.

Visited 171 times, 2 Visits today

Related Events

Javna biblioteka, Lukavac

1. Decembra 2016.

16:00 To 17:00

Javna Biblioteka Lukavac organizuje promociju zbirke kratkih priča i eseja pod nazivom “Poznanik” autora Šefkije Durakovića. Promocija će se održati u sali biblioteke sa početkom u 18:00 sati.

“Čini vam se da vas autor iz priče u priču vodi, sigurnom stazom lepote, detinstva sećanja, taman da se uživite u slikoviti pejzaž prošlosti, ponovo oživljene, a onda sve surovo preseče pričom o Poznaniku. Tu leži pisčeva snaga – moć da reže dušom”, ističe Angelina Petrović jedna od recenzentica ove knjige.

Promotori ove knjige su Prof.dr.sci. Edhem Muftić, Mirela Moranjkić Ćosić dipl. žurnalistkinja, i Mr.sci. Munib Efendić dipl. politolog.

Gosti večeri su: Mina Imširović književnica iz Augusburga i Ljiljana Bedeniković, književnica iz Zagreba.

Živinice Grad, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

11. Marta 2016. To 12. Marta 2016.

18:00 To 0:00

American Corner, Mihajla i Živka Crnogorčevića, Tuzla

30. Marta 2016.

12:00 To 13:30

U okviru Feminističkog marta u Tuzli, a u organizaciji Tuzlanskog otvorenog centra i Sarajevskog otvorenog centra, održava se promocija knjige 1995-2015: Žene i politički život u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini, autorica Marine Veličković, Arijane Aganović i Edite Miftari.