Goran Karan i Vagabundo acoustic band u Tuzli

23. Oktobra 2016.

23. Oktobra 2016.

20:00 To 22:00

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

Event Description

Legendarni hrvatski pjevač, glazbenik i kompozitor Goran Karan održat će koncert U BKC-u 23. listopada 2016. godine u pratnji benda Vagabundo, sa početkom u 20:00 sati.

Goran Karan će po prvi puta održati samostalni koncert u Tuzli.
Goran Karan je glazbenik čiji je stil teško svrstati u bilo koji okvir osim onog univerzalnog, mediteranskog, samostalni je izvođač još od kraja devedesetih godina.

Karijeru je započeo pjevajući u nekoliko različitih rock bendova, u svakom ostavljajući vlastiti, prepoznatljiv muzički pečat.

Početkom 80-ih počinje se baviti muzikom u sastavima Epicentar, Zippo, Big Blue i Crna udovica. Godine 1995. kao vokalni solist sastava “Big Blue” dobiva nagradu za rock-hit godine “Priznaj mi”. Iste godine dobiva glavnu ulogu u mjuziklu “Sarajevski krug”. Album “Sarajevski krug”, kao i prvijenac sastava “Big Blue”, izdani su na hrvatskom i engleskom jeziku. uz mnoge koncerte diljem Europe.

Početkom 1997. godine Goran Karan započinje solo karijeru, a već 1998. osvaja Zadar-fest s pjesmom “Kazna mi je što te ljubim”. Krajem 1998. godine u Beču nastupa u glavnoj muškoj ulozi u mjuziklu “Rock It” u teatru “Ronacher” u bečkoj produkciji sastavljenoj od osam najpopularnijih mjuzikla od kraja 1960-ih godina: “Jesus Christ Superstar, “Grease”, “Hair”, “Tommy”, itd.
Goran Karan je dobitnik najprestižnijeg hrvatskog glazbenog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu suradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.
Goran je održao koncerte po cijelom svijetu; u Austriji, Švedskoj,Portugalu,Njemačkoj, Poljskoj,Češkoj,Sovačkoj taliji, Francuskoj, Mađarskoj ,Švicarskoj,Velikoj Britaniji,Latviji ,na Tahitiju Bahamima,Kanadi,Sjedinjenim Američkim Državama ,Australiji i Novom Zelandu.

Tokom svoje karijere ostvario je suradnju sa brojnim glazbenicima, spomenimo samo neke od njih: Zdenko Runjić, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Rajko Dujmić, Zrinko Tutić ,Arsen Dedić i mnogi drugi.

Poznat je po svom humanitarnom radu.Organizator je i sudionik mnogobrojnih akcija i koncerata,od kojh izdvajamo dvije najveće;
Veliki humanitarni dogadjaj na Stadionu “Poljud”: u rujnu 2007, nogometne utakmice i koncerta za obitelji stadalih vatrogasaca Na Kornatima, gdje je prisustvovalo 30.000 gledatelja.
U lipnju 2009 u Splitu na stadionu Poljud organizirao je veliki humanitarni spektakl “Naš mali svijet” – nogometnu utakmicu i koncert hrvatskih i talijanskih pjevačkih zvijezda (Eros Ramazzotti, Zucchero) i bivših nogometaša (Zvonimir Boban, Slaven Bilić, Robert Prosinečki..). Za tu priliku također je napisao glazbu ,a Gibonni tekst za pjesmu “Naš mali svijet” koju izvode najeminetniji hrvatski pjevači.

Visited 234 times, 1 Visit today

Related Events

Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

9. Marta 2016. To 10. Marta 2016.

18:30 To 2:00

Topolica 4, u blizini Prinčeve džamije

25. Novembra 2015.

16:00 To 17:30

Upoznajte se s čarima dekupaž (decoupage) tehnike na kreativnom kursu koji za vas organizira Edukacijski centar ”Nahla” Tuzla.

Riječ je o vrlo staroj i popularnoj tehnici ukrašavanja raznih predmeta upotrebom salveta, rižinog papira ili dekupaž papira u kombinaciji sa akrilnim bojama, posebnim ljepilima i lakovima.

Primjene ove tehnike su brojne, od oslikavanja drvenih ploha do restauracije dotrajalog namještaja. Cilj je postići da se motivi koje lijepimo potpuno uklope u pozadinu, tako da izgledaju kao da su slikani ili štampani na površini koju ukrašavamo.

Prijave možete izvršiti na telefon.

Uplata radionice do 25. novembra 2015. godine na info desku Edukacijskog centra ”Nahla” Tuzla

Z Caffe, Blaža Josića, Lipnica Donja

12. Februara 2016. To 13. Februara 2016.

18:00 To 0:00

U subotu u Z-Caffe Lipnica zabvalja nas Ado Kahra – Dokazano i provjereno jedan od najboljih muzičara.

Kahra će vam sigurno uljepšati veče uz hitove zabavne i narodne muzike.

Ulaz free i dobrodošli…