Grupa Divan u Srebreniku

27. Januara 2017.

27. Januara 2017.

20:00 To 23:30

Marshall, Srebrenik

061738012

Event Description

Grupa Divan nastala je početkom 2006. godine, a osnovali su je Elvis Salkić (vokal) i Omer Pepić (gitarista, autor). Prvi put se predstavlja nastupom na Bihaćkom festivalu sa singlom ”Sevdah proljetni” gdje u konkurenciji od tridesetak kompozicija osvaja drugu nagradu publike.

Nakon nastupa na pomenutom festivalu. Divan je “preko noći” osvanuo na vrhu domaće top liste BHR1 ali i na drugim komercijalnim radio stanicama u Bosni i Hercegovini.

2011 godine u studiju ”Long play” u Sarajevu, Divan završava snimanje albuma i potpisuje diskografski ugovor s Muzičkom Produkcijom BHRT-a. Album pod nazivom ”Jednina” izašao je u aprilu 2012. godine.

Visited 206 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Bulevar, Bulevar Nesiba Malkića, Živinice Grad,

6. Januara 2016.

18:00 To 21:30

Zvijezde Pinka samo za vas u caffe bar IN (Živinice)

Dragiše Trifkovića 2, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

15. Oktobra 2015.

18:00 To 2:00

KAL je urbani romski bend iz predgrađa Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock'n”Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006-te godine, kada su otpočeli svoju karijeru, do sada, u inostranstvu su odsvirali preko 400 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svjetskim festivalima i postigli zavidnu evropsku karijeru. Dovoljno je reći da su svirali na festivalima poput Roskildea u Danskoj, Fuzion Festivala u Berlinu, Pepsi Sziget Festivala u Budimpešti kao i na domaćem EXIT Festivalu.

Producent oba njihova albuma je Mike Nielsen, poznat po saradnji sa najvećim svjetskim muzičkim atrakcijama poput sastava: Underworld, Snow Patroll, The Cure, Jamiroquai itd.

Na prestižnoj World Music Chart Europe sa oba albuma zauzeli su prva mjesta i iza sebe ostavili bendove poput: Gotan Project, Natasha Atlas, Ojos de Bruho. Na istoimenoj listi 2006. godine bili su treći na godišnjem nivou što nijednom bendu sa ovih prostora nije pošlo za rukom.
Na domaćoj sceni sarađivali su sa Rambom Amadeusom u numerama Dikh Tu Kava i Komedijaza koje su 2007. godine dobili nagradu Davorin Popović za najbolji video spot na prostoru ex’ Jugoslavije, a na poslednjem albumu sarađivalli su sa reperom Marcellom u pjesmi Krasnokalipsa.

Caffe galerija Bunt, Jevrejska, Tuzla

30. Septembra 2016.