Havana Banovići – Mirza i Dinka

29. Oktobra 2016.

29. Oktobra 2016.

Havana, Banovići

Event Description

Rezervišite i ovu subotu za vaš omiljeni klub, kada nam u goste nam dolaze Mirza i Dinka. Iz ponude pića izdvajamo Trojka mini brod po cijeni od 40 KM (Vodka Trojka 0.5l + 2X Red Bull). Vidimo se!

Visited 280 times, 3 Visits today

Related Events

Alije Izetbegovića, Banovići,

11. Marta 2016.

18:00 To 21:30

Sta vise reci za ovaj fantasticni trio…
Na vase zahtjeve ponovo sa nama u subotu 12.03.2016
***Karizma bend***
Za vas smo spremili party pan-točenog piva po promotivnim cijenama
Kao i uvijek provod zagarantovan
DOBRO NAM DOSLI!!!

Titova, Lukavac, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

22. Oktobra 2015.

For those about to rock, we salute you!

U petak 23.10. u BBCC-ju ćemo imati priliku uživati uz svima dobro poznati bend “GENERACIJA BEZ KOMPASA” i uz njihovu tribute svirku legendarnog australijskog benda ‘’AC/DC’’ koji proslavlja punih 40 godina od izdavanja svog albuma prvijenca ‘’High Voltage’’!
Očekujte hitove poput ” Thunderstruck “, ” Back in Black”, ” Highway to Hell”, ” You Shook Me All Night Long” , ” Rock ‘n’ Roll Train”, “T.N.T. “, ‘’Hells Bells’’, ” It’s a Long Way To the Top”, “Big Gun”, ‘’Let There Be Rock’’ i mnoge druge u sjajnoj izvedbi benda koji je u više navrata oduševio publiku!
Počinjemo u 20:30 h a ulaz je slobodan 🙂
Vidimo se u BBCC-ju!

Trg slobode 16, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

15. Septembra 2015. To 19. Septembra 2015.

Prije četiri godine ideja o festivalu u Tuzli izgledala je potpuno ´nerazumno´. Rad na realizaciji prvog Tuzla Film Festivala (TFF) trajao je pune dvije godine, jer pored pomankanja finansijskih sredstava i kontakata, nedostajalo je i radne snage, koja bi adekvatno odgovorila zahtjevima ovakvog događaja.

Prvi TFF ugledao je svjetlo dana 22.08.2012, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Već na prvi Festival došli su renomirani glumci, režiseri, producenti, te ljudi iz festivalskog svijeta sa prostora bivše Jugoslavije. Imena poput Lazara Ristovskog, Emira Hadžihafizbegovića, Miloša Samolova, Ademira Kenovića, Miroslava Momčilovića (dobitnik vile TFF-a za dugometražni igrani film), Elme Tataragić, Dragana Marinkovića, Janka Baljaka, i drugih, defilirala su tek rođenim festivalom i upotpunili njegovu snagu i značaj.

Druga godina donijela je mnogo više rada, ideja i poslovnih ponuda. Festival je odradio kasting za fi lm “Atomski s desna” režisera Srđana Dragojevića (poznat po fi lmovima “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Mi nismo anđeli”, “Parada” i dr.), te su dva mala Tuzlaka, Ensar Hamzić i Daris Aljić prva djeca iz Tuzle koja su ikad putem kastinga dobila ulogu za neki dugometražni igrani film.

Nadalje, ove godine broj umjetnika i producenata iz svijeta fi lma uveliko se povećao, pa je Tuzla Film Festival nastavio trend sve jačeg regionalnog festivala, a Tuzla, koja posljednjih godina doživljava turistički procvat, naročito ljeti, postaje i prostor za kreiranje filmske industrije

Između ostalog, to i jeste cilj TFF-a, da pored estetskog i umjetničkog doživljaja, stvori i klimu pogodnu za razvoj filmskog poslovanja.

Mnogi su postavljali pitanje:”Zašto Tuzla Film Festival pored Sarajeva, Beograda, Zagreba i drugih?” Pa, nisu svi pozvani na te festivale, niti svi imaju fi nansijske mogućnosti da odu na jedan od takvih festivala. Da ne govorimo o tome da su umjetnički krugovi poprilično zatvoreni kada je u pitanju poslovanje u ovom segmentu.

Mi smo dužni da umjetnost i biznis dovedemo našim građanima, a proširenje i osnaživanje festivalske porodice donosi pozitivan imidž, kako Tuzli (koja je zapostavljena po mnogim pitanjima), tako i Bosni i Hercegovini.

Dragi prijatelji festivala, nadamo se da ćete uživati u ovogodišnjoj selekciji i međusobnoj interakciji i stvarati kritičko mišljenje neophodno za društveni napredak.