Kino Kaleidoskop: Balerina

3. Januara 2017.

3. Januara 2017.

17:00 To 18:30

Kino Kaleidoskop, Tuzla

Event Description

IZVORNO IME: Ballerina
REŽIJA: Eric Summer, Eric Warin
ULOGE: Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler
ŽANR: animirani
TRAJANJE: 1h i 29min

Felicie, 11-godišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast – plesanje. Njen najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njen najbolji prijatelj Victor smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spremna učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.

Projekcije: Svaki dan u 17:00 + Vikend: 12:00 14:00 i 17:00

https://www.youtube.com/watch?v=5TSuo9v4Xs0

Visited 198 times, 2 Visits today

Related Events

Centar za kulturu, Lukavac

21. Decembra 2016.

18:30 To 20:40

Iz Lucasfilma dolazi prvi film serijala Ratovi zvijezda sa samostalnom pričom, Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda, potpuno nova epska pustolovina.

U eri sukoba, skupina neočekivanih junaka udružuje se u misiji na kojoj moraju ukrasti nacrte za Zvijezdu smrti, najmoćnije razaračko oružje Carstva.

Ključni događaj u kronologiji Ratova zvijezda okuplja obične ljude koji odlučuju činiti izuzetne stvari, a pritom postaju dio nečega većeg od njih samih.

ŽANR: SF, Akcija

Režija: Gareth Edwards

Uloge: Ben Mendelsohn, Alan Tudyk, Felicity Jones

Kino Kaleidoskop, Tuzla

2. Januara 2017.

19:00 To 20:30

IZVORNO IME: Passengers
REŽIJA: Morten Tildum
ULOGE: Dzenifer Lorens, Kris Prat, Majkl Sin, Lorenc Fisbrn
ŽANR: akcija, drama, fantazija

Tokom rutinskog putovanja kroz svemir koje ih vodi prema novom domu, dvoje putnika probudiće se 90 godina ranije, prije stizanja na odredište jer se brod pokvario. Uskoro se Džim i Aurora suoče s činjenicom da ce ostatak života provesti na brodu gdje će uživati u svim blagodetima koje su ikada mogli da zamisle, a ubrzo se javljuju i uzajamne simpatije…

 

Kazan mahala, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

6. Novembra 2015. To 10. Novembra 2015.

14:00 To 15:30

Projekcije od 16h;

Subota i nedjelja 11h i 16h

IZVORNO IME:Hotel Transylvania 2
REŽIJA:Genndy Tartakovsky
ULOGE: sinhronizovano
ŽANR: komedija, animirani
TRAJANJE: 90 min

Za hotel Transilvaniju cini se da su stvari konacno krenule na bolje… Drakulin hotel koji je ispocetka kao svoje goste prihvatao iskljucivo cudovista sada je otvoren i za ljude. Ali ono sto sada najvise muci naseg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola covjek, a pola vampir) ne pokazuje znakove pravog vampira.