Kino Kaleidoskop: Zoolander 2, komedija

16. Februara 2016.

16. Februara 2016.

19:00 To 20:40

4 KM

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala, Tuzla

035/257 558

Event Description

IZVORNO IME: Zoolander 2
REŽIJA: Ben Stiller
ULOGE: Ben Stiller, Owen Wilson, Benedict Cumberbatch, Kristen Wiig, Penelope Cruz
ŽANR: komedija
TRAJANJE: 1h i 40min

Ben Stiller i Owen Wilson su prije 15 godina komedijom Zoolander nasmijali i odusevili publiku zabavnom parodijom na svijet mode, a ove godine na najbolji su nacin najavili nastavak te komedije. Naime, prosetavsi pistom na reviji Maison Valentino u Parizu iznenadili su sve prisutne te im dali do znanja da ce u nastavku biti jos zabavniji, otkaceniji i ufuraniji u ulogu.

Visited 228 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

14. Februara 2016.

17:30 To 19:00

Hrvatsko kazalište Pečuh na Tuzlanskim pozorišnim danima izvest će predstavu “Mišolovka” autorice Agathe Christie, a u režiji Ivana Funka.

Pejzaž prekriven snijegom, simpatičan bračni par. Oni su novi vlasnici panziona koji očekuju nepoznate goste. Ubojstvo i zločinac koji je na nepoznatom mjestu, o svemu tome nas izvješćuje novinski članak. Toliko je dovoljno da nastane klasična situacija krimića Agathe Christie, ipak kako se to može prenijeti na scenu?

U predstavi igraju: Petra Grišnik, Armin Ćatić, Goran Smoljanović, Eva Polgar, Rafael Arčon, Ivana Perkunić, Dejan Fajfer i Slaven Vidaković.

Međunarodna galerija portreta, II tuzlanske brigade

16. Marta 2016. To 25. Marta 2016.

Međunarodna galerija portreta ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe doniranih radova hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića (1918-2010).

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 17.03.2016. godine u 19:30 sati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović. Izložba ostaje otvorena do 30.03.2016. godine.

Radi se o vrlo vrijednoj donaciji umjetničkih djela jednog od najznačajinijih hrvatskih slikara. Međunarodna galerija portreta Tuzla je do sada bila u posjedu jednog umjetničkog djela koje je dobila na poklon od umjetnika 1967 godine a sada će biti upotpunjena zbirka na čemu je naša institucija zahvalna. Naša institucija se organizacijom izložbe želi zahvaliti Tamari i Nenadu Marinoviću, Rafi Joziću, kao i Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba Republike Hrvatske, koji su omogućili da Grad Tuzla, Međunarodna galerija portreta Tuzla i Bosna i Hercegovina postanu bogatiji za izuzetno značajna 64 umjetnička djela iz stvaralačkog opusa hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića.
Naša institucija se ovom prilikom zahvaljuje Gradu Tuzla i Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo koji su finansijski podržali izložbu.

Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

5. Novembra 2015.

17:00 To 19:00

Projekcija filma „Stani na put“ o počecima regionalne hip-hop scene bit će održana na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla sa početkom u 19 sati.

U dokumentarcu su predstavljeni pioniri i nosioci rep scene Balkana dok se vraćaju u prošlost i prisjećaju dragocjenih trenutaka. Film je snimljen u produkciji Red Bull Media House i MTV Adria.