KOŠARKA: Gradina – Promo

19. Novembra 2016.

19. Novembra 2016.

18:00 To 19:30

Sportska dvorana, Srebrenik

Event Description

Nakon trijumfa u prošlom kolu kod Turbine, Gradina u 6. kolu A1 lige dočekuje ekipu Promo iz Donjeg Vakufa.

Gradina iz Srebrenika dobro je otvorila novu sezonu uz omjer 4 pobjede i poraz, a sada ima priliku trijumfom nastaviti sa pozitivnom formom.

Promo je u sredini tabele sa dvije pobjede i dva poraza i po kvalitetu je teško očekivati da se umiješaju u borbu za najviši vrh. Ipak, daleko od toga da su lako savladivi.

 

Visited 160 times, 1 Visit today

Related Events

Velika dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

29. Marta 2016.

17:30 To 19:00

Pobjeda protiv Bošnjaka vratila je Slobodu u igru za opstanak, a nove bodove ekipa Vladimira Mićanovića ima priliku osvojiti u naredna dva domaća meča.

Prvi od njih je već u srijedu, u Mejdan stiže Građanski kojeg je Sloboda već pobijedila u 1. kolu Lige za opstanak.

Bijeljinci imaju pobjedu više od Tuzlaka, i u slučaju pobjede bili bi nadomak opstanku, no trijumf Slobode dodatno bi “zakuhao” stanje na tabeli.

 

Sportsko-rekreativni centar, Srebrenik

30. Septembra 2016.

8:30 To 18:30

U organizaciji Košarkaškog kluba Gradina, u subotu će u Srebreniku biti održan 1. Memorijalni turnir “Adnan Gopo”, u čast tragično nastradalom igraču i kapitenu KK Gradina.

Naime, kao i čitavu prošlu sezonu košarkaši i uprava Gradine žele da odaju počast svom dojučerašnjem suigraču koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio život.

Na ovom turniru učešće su uzele ekipe Bošnjaka iz Hadžića, Građanskog iz Bijeljine, Čelik iz Zenice te naravno domaćin turnira Gradina.

U KK Gradina ističu da je to najmanje što mogu učiniti za rahmetli Adnana Gopu, koji nikad neće biti zaboravljen. Takođe, napominju da očekuju veliki broj ljubitelja košarke u Sportskoj dvorani Srebrenik, kako bi zajedno odali počast nastradalom košarkašu.

Dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

2. Aprila 2016.

17:30 To 19:00

U 7. kolu Lige za opstanak košarkaškog Prvenstva BiH, Sloboda na svom parketu dočekuje ekipu BN Basket.

Nakon dvije vezane pobjede, Sloboda bi trećom vezanom pobjedom u Mejdanu bila na dobrom putu da osigura opstanak, no Bijeljinci su nezgodna ekipa sa nekoliko sjajnih pojedinaca.

BN Basket je minimalno slavio u prvoj utakmici, tako da Tuzlaci sada imaju priliku da se u potpunosti revanširaju svom suparniku.