KOŠARKA: Gradina – Sloboda

18. Januara 2017.

18. Januara 2017.

18:30 To 20:00

SRC, Srebrenik

Event Description

Gradina i Sloboda će ove srijede u Srebreniku odigrati finalnu utakmicu Kupa Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Biće ovo prvi ozbiljniji test za izabranike Vladimira Mićanovića koji će prvi put igrati protiv kluba kojeg je vodio prošle sezone.

Ovo je veoma bitna utakmica za Gradinu, s obzirom da već narednog vikenda počinje drugi dio prvenstva u A1 Ligi. U Srebrenik već za vikend dolazi kantonalni rival, Lukavac.

Susret je bitan i za Slobodu. Pokušaće Tuzlaci pobjedom podići samopouzdanje pred dolazak ekipe Mladosti u Prvenstvu BiH.

Visited 198 times, 1 Visit today

Related Events

Sportska dvorana, Živinice

10. Januara 2017.

17:00 To 18:30

Utakmica Kupa BiH ujedno je i kantonalni derbi između Živinica i Gradine.

Gosti su veliki favoriti, no s obzirom na pojačanja domaćeg tima u ovoj sezoni i sjajnu publiku koja se vratila, sve je moguće…

SKPC Mejdan, Tuzla

28. Oktobra 2016.

17:30 To 19:00

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 2. kola Lige 10, košarkaši Slobode u dvorani Mejdan dočekuju ekipu Zrinjskog,.

Tuzlaci su na startu sezone poraženi od Širokog na Pecari, iako su se odlično držali tri perioda igre. U posljednjoj dionici su pali te na kraju izgubili 8 razlike.

Zrinjski je pobjedom otvorio Ligu 10 i to protiv Leotara. Mostarci su slavili sa 9 razlike, pa u Tuzlu dolaze sa mnogo samopouzdanja. Vrlo često su Plemići znali slaviti u Mejdanu, te su uvijek bili nezgodan rival Slobodi.

Dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

8. Aprila 2016.

17:30 To 19:00

Veoma važnu utakmicu u okviru 9. kola Lige za opstanak košarkaškog prvenstva BiH ekipa Slobode odigrat će protiv Studenta.

Nakon poraza u Mostaru, prilika je to za tim Vladimira Mićanovića ostvari pobjedu kojom bi vjerovatno izborila opstanak u društvu najboljih.

To neće biti nimalo lako, jer je Student veoma neugodna ekipa. Ipak, Sloboda je uvijek favorit u Mejdanu i od njih se uvijek očekuje trijumf u Tuzli.