Košarka (Liga 6): RMU Banovići – Play Off

31. Maja 2016.

31. Maja 2016.

19:00 To 20:30

Ulaz slobodan

SKC Banovići

Event Description

Ponovljena utakmica između RMU Banovića i Play Offa, nakon skandaloznog slučaja “Tamara Kapor”, biće odigrana u utorak u SKC Banovići.

Istorijska je to prilika za ekipu Gorana Jurčenka da po prvi put osvoji titulu prvaka BiH, a do toga bi došlo u slučaju pobjede nad Sarajkama. Osim toga, tu je još jedan motiv – pobjeda nad nepravdom koju je Banovićankama učinio komesar Božo Bošnjak.

Play Off je ove sezone imao dobre momente, pokazao da je jedna od najboljih ekipa u državi, ali i da imaju izuzetno jak sarajevski lobi u Košarkaškom savezu BiH.

Visited 209 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

SKPC Mejdan, Tuzla

21. Aprila 2017.

17:30 To 19:00

Derbi posljednjeg kola regularnog dijela prvenstva BiH za košarkašice odigraće se u Tuzli između Jedinstvo BH Telecoma i RMU Banovića.

Banovićanke su već izborile doigravanje, dok play-off neće vidjeti košarkašice iz Tuzle. S toga je ova utakmice rezultatski nebitna, ali motiva u ovakvim derbijima nikada ne nedostaje.

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

5. Februara 2016.

16:00 To 17:30

Derbi narednog kola u košarkaškom prvenstvu BiH u Mejdanu će odigrati Jedinstvo BH Telecom i Orlovi.

Tuzlanke se žele iskupiti svojoj publici nakon domaćeg poraza od Banovića i to neće biti nimalo lako, jer su Banjalučanke na petom mjestu tabele sa omjerom 6/5.

Ekipa Mare Lakić je na poziciji četiri i plasman u Ligu za prvaka ne bi trebao predstavljati problem. Ipak, to moraju pokazati na terenu.

Sportska dvorana, Srebrenik

20. Februara 2016.

15:00 To 16:30

Košarkaši Gradine iz Srebrenika polako koračaju ka eliti. Novi ispit slijedi im u nedjelju kada na svom parketu dočekuju Orlovik iz Žepča.

Tim iz Srebrenika je lider na tabeli A1 Lige sa omjerom 11/4, dok je Orlovik na devetom mjestu sa 6 pobjeda i 9 poraza.

S obzirom da Lukavac i Vogošća imaju isti odnos pobjeda i poraza baš kao i Gradina, domaćoj ekipi potrebna je pobjeda kako bi sačuvali prvo mjesto na tabeli.