KOŠARKA (M): Sloboda – Bosna Royal Jelly

4. Februara 2017.

4. Februara 2017.

19:30 To 21:00

SKPC Mejdan, Tuzla

Event Description

Veliki derbi košarkaškog Prvenstva BiH odigraće u Tuzli ekipe OKK Sloboda i KK Bosna Royal Jelly.

Sarajevski “studenti” su lideri Lige 12 sa deset pobjeda i svega dva poraza, igraju veoma dobro u prvom dijelu sezone i jednom nogom su već izborili plasman u Ligu za prvaka.

Sloboda je teško poražena od Sparsa u prošlom kolu, pa je zato trener Velimir Gašić svoje pulene kaznio jutarnjim treningom dan nakon debakla. Hoće li to utjecati na košarkaše Slobode vidjet ćemo u subotu, a pobjedom će tuzlanski tim ostati u igri za plasman u Ligu za prvaka.

Visited 201 times, 1 Visit today

Related Events

Sportska dvorana Lukavac, Poštanska ulica, Lukavac

5. Decembra 2015.

16:00 To 17:30

Neporažena ekipa Lukavca ima priliku ostvariti i osmu pobjedu u A1 ligi BiH.

U Sportsku dvoranu stiže Turbina iz Jablanice, koja se nalazi u sredini tabele sa omjerom 3 pobjede i 4 poraza.

Sve osim pobjede domaćina bilo bi iznenađenje. Gosti, međutim, nisu ekipa za potcijeniti.

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

28. Januara 2016.

17:00 To 18:30

Ove sedmice nastavlja se Premijer liga BiH za odbojkašice, a Sloboda igra važnu utakmicu protiv Radnika.

Tuzlanke su na omjeru 2/8 te im je svaki bod veoma važan u borbi za opstanak. Bijeljinke su u sredini tabele, imaju dvije pobjede više od Slobode, ali daleko od toga da su sigurne kada je opstanak u pitanju.

Utakmica se igra u Maloj dvorani Mejdan.

 

Medicinski fakultet, Univerzitetska, Tuzla,

13. Marta 2016. To 14. Marta 2016.

U cijelom svijetu u periodu između 14.03 – 20.03. se obilježava Sedmica mozga sa naglaskom na neuroznanost i neurološka oboljenja koja su nažalost postala sve češća svakodnevnica. U Tuzli će također biti obilježena Sedmica mozga kroz aktivnosti projekta „Tuzla Brain Week“, sa podrškom „DANA“ fondacije sa sjedištem u New Yorku koja je i originalni začetnik ove inicijative.

Svečana ceremonija otvaranja održati će se u velikom amfiteatru na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u ponedeljak u 16h.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja biti će predstavljen projekat, kao i sve aktivnosti koje će biti implementirane u periodu od 14. od 20. marta. Na samoj ceremoniji su planirana izlaganja od strane psihijatara, neurologa, te drugih usko vezanih profesija za samu tematiku projekta. Također, auditorijumu će se obratiti i mentor projekta, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. Elmir Čičkušić.

Nakon ceremonije otvaranja i zakuske, slijedi druženje na aktivnosti „Naučni kafić“ sa profesorima i studentima sa Medicinkih fakulteta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Aktivnost je otvorena za sve zainteresovane i za širu javnost gdje su druženja zasnovana na principu neformalnih predavanja. Sama aktivnost će se odvijati u Cafe Baru „White“ na Trgu Slobode. „Naučni kafić“ će se potom održavati svaki radni dan u toku sedmice od 14.03.-20.03. na istoj lokaciji, sa početkom od 17h.