KOŠARKA (M): Sloboda – Kakanj

4. Marta 2017.

4. Marta 2017.

19:30 To 21:00

SKPC Mejdan, Tuzla

Event Description

Košarkaši Slobode ispunili su svoj cilj, jer su nakon pobjede na Leotarom izborili plasman u Ligu za prvaka Prvenstva BiH.

Do kraja regularnog dijela sezone, Sloboda ima odigrati još dva meča, a već naredne subote stiže ekipa Kaknja, tim kojeg je klapa Velimira Gašića porazila u gostima prije dvije sedmice.

Kakanj je također izborio Ligu za prvaka, pa možemo očekivati košarku bez pretjeranog rezultatskog opterećenja za oba tima.

Visited 184 times, 1 Visit today

Related Events

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

16. Maja 2016.

17:30 To 19:00

Nakon pobjede protiv Željezničara, košarkašice Jedinstva ponovo igraju na domaćem parketu. U 8. kolu Lige za prvaka, ekipa Mare Lakić domaćin je Orlovima.

Jedinstvo je na omjeru 3 pobjede i 4 poraza i do kraja sezone eventualno mogu osvojiti treće mjesto.

Orlovi su na dvije pobjede i pet poraza te u Tuzlu dolaze rasterećene. Svakako, njihov cilj jeste da se pokušaju “osvetiti” Tuzlankama za domaći poraz i prvog dijela sezone.

Dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

18. Marta 2016.

15:00 To 16:30

Svoju 12. pobjedu u prvenstvu BiH košarkašice Jedinstvo BH Telecoma žele ostvariti u duelu sa Brčankom.

To ne bi trebao predstavljati neki poseban problem. Brčanka je i dalje bez pobjede i u narednoj će godini vjerovatno igrati u nižem rangu.

Ova utakmica nema preveliki značaj ni za tim Mare Lakić Brčaninović, međutim, dobra je prilika za dodatno uigravanje pred ono što očekuje Jedinstvo u nastavku, a to je takmičenje u Ligi za prvaka.

Sportska dvorana Banovići

29. Januara 2016.

15:00 To 16:30

Košarkašice Banovića ostvarile su dvije pobjede u gostima protiv ekipa Jedinstva i Impulsa, pa u dobrom raspoloženju dočekuju Mladi Krajišnik.

Ekipa Gorana Jurčenka trenutno je na četvrtom mjestu sa omjerom 7/3, dok su Banjalučanke na dvije pobjede i 8 poraza.

Susret se igra u Sportskoj dvorani u Banovićima.