KOŠARKA (M): Sloboda – Swisslion Leotar

25. Februara 2017.

25. Februara 2017.

19:30 To 21:00

SKPC Mejdan, Tuzla

Event Description

U okviru 16. kola Prvenstva BiH za košarkaše, Sloboda za vikend igra najvažniju utakmicu u sezoni protiv ekipe Swisslion Leotar.

Tim Velimira Gašića slavio je u Kaknju u prošlom kolu, a sada je na korak do plasmana u Ligu 6. Za to im je potrebna pobjeda protiv trebinjske ekipe, direktnog konkurenta za plasman.

Sloboda je trenutno na četvrtom mjestu sa omjerom od 9 pobjeda i 6 poraza, dok su Trebinjci na sedam pobjeda i 8 poraza.

Visited 176 times, 1 Visit today

Related Events

Dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

4. Marta 2016.

14:30 To 16:00

Za košarkašice Jedinstva nema pauze. Nakon finale utakmice Kupa TK koja je odigrana u četvrtak, već u subotu slijedi novi test, a u Mejdan stiže Sloboda iz Novog Grada.

Utakmica je ovo koja nema poseban rezultatski imperativ. Tuzlanke su već u Ligi za prvaka, te im je trenutno najbitnije da bruse formu za najvažniji dio prvenstva.

Gošće su na šestom mjestu, bez šansi za plasman u play-off. U Tuzlu dolaze rasterećeno u želji da se prikažu u što boljem svjetlu.

Bosne Srebrene, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

24. Oktobra 2015. To 15. Avgusta 2022.

SKPC Mejdan, Tuzla

16. Decembra 2016.

17:30 To 19:00

U okviru 9. kola košarkaške Lige 10 BiH, tuzlanska Sloboda u Mejdanu dočekuje tim Bošnjaka iz Hadžića.

Košarkaši Slobode nisu odigrali svoj susret 8. kola protiv Kaknja, zbog opravdanog odsutsva trenera te ekipe Josipa Pandže. Naime, Panžda je kao selektor U-18 reprezentacije BiH odustan zbog Evropskog prvenstva. S toga su Tuzlaci imali mnogo vremena da se osvježe i odmore.

Sa druge strane, Bošnjak je na posljednjem mjestu tabele sa samo jednom pobjedom i 6 poraza te će u Mejdanu morati pružiti partiju iz snova želi li doći do nekog velikog iznenađenja.