Košarka (revijalna utakmica): Veterani Tuzla – Reprezentacija Beograda

12. Marta 2016.

12. Marta 2016.

15:00 To 16:30

Ulaz slobodan

Dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

Event Description

U Maloj dvorani tuzlanskog Mejdana biće odigrana revijalna košarkaška utakmica između KK Veterani Tuzla i Reprezentacije Beograda.

Tuzlanski veterani u posljednje tri godine učestvovali su na turnirima u glavnom srbijanskom gradu, a saradnja između svih ovih igrača i sportskih kolektiva nastala je uz pomoć nekadašnjeg igrača i trenera Sloboda Dite, Slađana Stojkovića.

“Za reprezentaciju Beograda igrat će Mirko Miličević, Nebojša Zorkić, Miško Marić – nekadašnji reprezentativci bivše Jugoslavije. Našu ekipu će činiti bivši igrači Slobode poput Azura Korlatovića, Amira Delalića… Utakmica je zapravo promocija same košarke i pokazivanja Tuzle kao košarkaškog i kosmopolitskog grada”, izjavio je za Kameleon nekadašnji košarkaš Muhdin Mujačić.

Visited 210 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Sportska dvorana "Luke", Patriotske lige, Gračanica

28. Novembra 2015.

14:00 To 16:00

Najmlađa ekipa A2 lige (grupa Sjever), tim Gračanice, traži svoju prvu pobjedu ove sezone.

Domaći tim ima tri poraza, a sada im u goste dolazi kantonalni rival, Litva iz Banovića.

Pripadnice ljepšeg spola imaju pravo na besplatan ulaz.

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

9. Januara 2016.

17:30 To 19:00

Utakmicama 15. kola nastavlja se prvenstvo BiH u košarci.

Košarkaši Slobode nakon pobjede protiv Sparsa, imaju priliku da savladaju i Zrinjski i tako ostanu u igri za plasman u Ligu 6.

Za ovu utakmicu je vezan jedan kuriozitet. Slobodu sa klupe predvodi Mostarac Boris Džidić, dok će Senad Mumimović, legenda tuzlanske košarke, prvi put u Mejdanu biti protiv Slobode, kao trener Plemića.

Sportska dvorana Srebrenik

5. Marta 2016.

15:00 To 16:30

Gradina iz Srebrenika polako korača ka eliti. Lideri su nakon 17. kola u A1 ligi, anovi test imaju u nedjelju kada im stiže Turbina iz Jablanice.

Ekipa Azura Korlatovića veliki je favorit u ovom susretu, dok su gosti u sredini tabele sa samo dvije pobjede manje (10/7).

Najveća opasnost domaćoj ekipi mogla bi predstavljati rasterećenost gostiju, tako da, ako žele pobijediti, moraju pružiti maksimum.