KOŠARKA: Sloboda – Bošnjak

17. Decembra 2016.

17. Decembra 2016.

19:30 To 21:00

SKPC Mejdan, Tuzla

Event Description

U okviru 9. kola košarkaške Lige 10 BiH, tuzlanska Sloboda u Mejdanu dočekuje tim Bošnjaka iz Hadžića.

Košarkaši Slobode nisu odigrali svoj susret 8. kola protiv Kaknja, zbog opravdanog odsutsva trenera te ekipe Josipa Pandže. Naime, Panžda je kao selektor U-18 reprezentacije BiH odustan zbog Evropskog prvenstva. S toga su Tuzlaci imali mnogo vremena da se osvježe i odmore.

Sa druge strane, Bošnjak je na posljednjem mjestu tabele sa samo jednom pobjedom i 6 poraza te će u Mejdanu morati pružiti partiju iz snova želi li doći do nekog velikog iznenađenja.

Visited 156 times, 1 Visit today

Related Events

Sportska dvorana, Banovići

17. Februara 2017.

16:00 To 17:30

U okviru 12. kola Lige 11 BiH za košarkašice, RMU Banovići u subotu dočekuje ekipu Mladog Krajišnika iz Banja Luke.

Tim Gorana Jurčenka do sada je izgubio samo jednom u sezoni, te je uz Play Off Ultra glavni kandidat za osvajanje titule prvaka BiH.

U tome bi im mogla pomoći i nova/stara igračica Dajana Bugarin, koja će u drugom dijelu sezone ponovo nastupati za ekipu Banovića.

Mladi Krajišnik je na pretposljednjem mjestu sa svega dbije pobjede i teško je očekivati da može iznenaditi u gradu uglja. No, u košarci je sve moguće…

Sportska dvorana Živinice

18. Februara 2017.

13:30 To 15:00

U okviru 9. kola A-2 košarkaške lige RKS Tuzla, narednog vikenda igra se veliki derbi između Živinica i Litve iz Banovića.

Domaći tim na startu je ove sezone teško poražen u Banovićima i sigurno je da se želi revanširati, pa smo sigurni da će ovaj komšijski derbi opravdati očekivanja.

Dvorana GEŠC - JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac

9. Septembra 2016.

10:00 To 16:00

Četvrtu godinu za redom, članovi Rotary zajednice u Lukavcu organizuju sada već tradicionalni turnir u basketu 3 na 3 pod nazivom “Rotary Cup”.

Turnir će biti održan u subotu, 10.9.2016. u dvorani GEŠC, kada će biti obavljeno i izvlačenje parova i dogovorena pravila takmičenja.

Prijave se mogu izvršiti putem e-maila na:

rotaract@rotarylukavac.ba

Dovoljno je u naslovu e-maila staviti “Prijava za Rotary Cup 2016.” i u sadržaju e-maila poslati naziv ekipe i imena 3 člana ekipe.

Kotizacija je besplatna a broj ekipa je ograničen, zato prijavite svoje ekipe na vrijeme!

Za sve učesnike obezbjeđeno je i osvježenje.