KOŠARKA: Sloboda – Zrinjski

10. Januara 2016.

10. Januara 2016.

19:30 To 21:00

3 KM

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

Event Description

Utakmicama 15. kola nastavlja se prvenstvo BiH u košarci.

Košarkaši Slobode nakon pobjede protiv Sparsa, imaju priliku da savladaju i Zrinjski i tako ostanu u igri za plasman u Ligu 6.

Za ovu utakmicu je vezan jedan kuriozitet. Slobodu sa klupe predvodi Mostarac Boris Džidić, dok će Senad Mumimović, legenda tuzlanske košarke, prvi put u Mejdanu biti protiv Slobode, kao trener Plemića.

Visited 215 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Ječmište kod Tome, Husinskih rudara, Tuzla,

18. Marta 2016. To 19. Marta 2016.

18:00 To 1:00

SKPC Mejdan, Tuzla

5. Maja 2017.

17:00 To 18:30

Derbi pretposljednjeg kola Prve lige Federacije BiH u rukometu – grupa Sjever, ovog vikenda će odigrati trećeplasiran i i drugoplasirani tim lige, Sloboda Solana i Gračanica.

Tuzlaci su u prvom dijelu sezone pobijedili u Gračanici, te bi pobjedom izbacili Gračanicu iz igre za prvo mjesto koje trenutno drži Kakanj.

Solari u posljednjem kolu gostuju upravo kod Kaknja, a neki minimalni trijumf donosi im povratak u Premijer ligu. No, to je mnogo lakše reći nego uraditi, sigurni smo…

Dakle, Sloboda Solana igra dvije ključne utakmice, a sa dvije pobjede vraća se u elitu bh. rukometa. U slučaju poraza u subotu, tuzlanski rukometaši će šansu za povratak u Premijer ligu čekati naredne sezone.

Intermezzo, Miška Jovanovića, Tuzla

20. Marta 2016.

7:00 To 12:00

Ponedeljak, 21. Mart, je drugi dan proljeća, ali je također i Svjetski dan poezije.
Dan koji bredn Julius Meinl obilježava na zaista zanimljiv i svojevrstan način. Ovaj proizvođač kafe, svakog 21. marta časti svoje vjerne konzumente. Na taj dan možete doći u vaš omiljeni kafić i popiti vašu Julius Meinl kafu, a da je pritom ne platite novcem, nego svojom vlastitom valutom – stihovima! Zaista poseban osjećaj, zar ne?

Akcija plačanja kafe stihovima će se i ove godine realizovati u Bosni i Hercegovini i to u deset kaića. U Tuzli, akcija će se održati u centru grada, u Caffeteriji Intermezzo u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00h.