Međunarodna Galerija Portreta Tuzla: Izložba Vladimira Pintarića

17. Marta 2016.

26. Marta 2016.

Međunarodna galerija portreta, II tuzlanske brigade

Event Description

Međunarodna galerija portreta ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe doniranih radova hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića (1918-2010).

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 17.03.2016. godine u 19:30 sati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović. Izložba ostaje otvorena do 30.03.2016. godine.

Radi se o vrlo vrijednoj donaciji umjetničkih djela jednog od najznačajinijih hrvatskih slikara. Međunarodna galerija portreta Tuzla je do sada bila u posjedu jednog umjetničkog djela koje je dobila na poklon od umjetnika 1967 godine a sada će biti upotpunjena zbirka na čemu je naša institucija zahvalna. Naša institucija se organizacijom izložbe želi zahvaliti Tamari i Nenadu Marinoviću, Rafi Joziću, kao i Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba Republike Hrvatske, koji su omogućili da Grad Tuzla, Međunarodna galerija portreta Tuzla i Bosna i Hercegovina postanu bogatiji za izuzetno značajna 64 umjetnička djela iz stvaralačkog opusa hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića.
Naša institucija se ovom prilikom zahvaljuje Gradu Tuzla i Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo koji su finansijski podržali izložbu.

Visited 285 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Hotel Tuzla, ZAVNOBiH-a, Tuzla

15. Aprila 2016. To 16. Aprila 2016.

18:00 To 0:00

U subotu 16.aprila – Veče kockastih stolnjaka uz promociju MONOGRAM rakije!

Svi ste pozvani !!!

MONOGRAM je bosanska rakija koja osvaja svijet. Sa najboljih predjela i parcela iz okoline Gradačca dolazi vrhunsko voće koje spojem tradicionalnog i modernog ‘pečenja ‘ se pretvara u jedinstvenu MONOGRAM rakiju.

Dođite i doživite zaboravljeni kafanski ugođaj i ZARAKIJAJTE se uz Monogram Viljamovku, Monogram Šljivovicu, Monogram Dunjevaču, Monogram Jabukovaču, te jedinstvene Monogram rakije sa lincurom i kantarionom.

I OBEĆANJE: Koga ujutro bude boljela glava, pare vraćamo i doručkom častimo!!!

Dobro došli!

BKC, Tuzla

31. Januara 2017.

18:00 To 19:30

Da

Predstava “Sunce tuđeg neba” koju je u kratkom vremenskom roku pogledalo više od 20.000 gledalaca, ponovo će biti izvedena u Tuzli.

Fenomenalna pozorišna predstava “Sunce tuđeg neba” koju je tuzlanska publika doživjela 20. decembra 2016. godine u BKC TK, izazvala je ogromno interesovanje publike za još jednim izvođenjem.

Prvog februarazakazujemo novi termin i prvu reprizu sjajnog glumačkog ostvarenja glumca Dragana Marinkovića Mace, koji je ovim monodramskim prikazom “Sunce tuđeg neba” opravdao epitet – regionalne hit predstave koja ruši sve tabue, a posebno svakodnevno razmišljanje svih ljudi sa ovih prostora “otići ili ostati?”.

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje: otići ili ostati?

Ulaznice po cijeni 10 KM i 15 KM možete nabaviti u CD Shopu Sejo i Vili.

Rezervacije ulaznica na 066/645-495

Wellness centar Ahmedić, Mosorovac bb, Lukavac,

4. Decembra 2015. To 5. Decembra 2015.

19:00 To 2:00

Wellness centar Ahmedić biti će centar ludog provoda, prvog ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini.

“Bikini party” je zamišljen kao zabava u sklopu zatvorenih bazena Ahmedića u Lukavcu, gdje će uz fantastično osoblje, sve vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića, rasvjetu i vrhunsko ozvučenje, za muziku biti zadužen DJ VANYANO, kao i gost iznenađenja, koji će se priključiti poslije ponoći, kako bi već zagrijanu atmosferu doveo do usijanja!

U sklopu samih bazena nalaziti će se i visoki stolovi, kako bi gostima pružili mogućnost uživanja i ispijanja pića u krugu bazena.