Memorijalni pohod Borina staza

7. Maja 2016.

7. Maja 2016.

7:00 To 19:00

PD "Konjuh" Tuzla, Patriotske lige br.4

+387 61 730 300

Event Description

Poštovani prjatelji planinari i zainteresirani građani,

Pozivamo vas na 10. Memorijalni pohod ,,Borina staza,, u spomen na naše planinare Milana Georgijevića i Boru Ljubića.

Za planinare i građane Tuzle, upriličen je organizovan prevoz autobusom, koji kreće u 7:30 ispred Hotela ,,Tuzla,, do Stupara, a povratak iz Stupara u 19 sati, po cijeni od 5 KM- u oba pravca. Ostali gosti i učesnici pohoda organizuju svoj prevoz.

Planirana satnica:
– 9:00 okupljanje i registracija učesnika Prelaza, kupovina akreditacije u vrijednosti 1 KM, kao donacija za organizaciju Prelaza i polazak na stazu Stupari-Javorje

– 13:00 planinarski ručak i čaj za sve učesnike (ponijeti pribor za jelo), dodjela Zahvalnica Društvima i druženje planinara.

Važna napomena: Zbog ograničenog broja mjesta za spavanje u Domu ,,Javorje,, molimo zainteresovane za prenoćište, da se do 05.05. 2016. prijave organizatorima.

Organizatori: Nedreta Ljubić 061-730-300 i Dragan Markelić 061-731-625

Visited 249 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Maršala Tita 2a, Tuzla

5. Aprila 2016. To 6. Aprila 2016.

15:30 To 23:00

Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla kao društveno odgovorna institucija organizuje edukativno predavanje na temu : „Prevencija i rano otkrivanje raka dojke“. Predavanje je namjenjeno svim zainteresovanim studentima i građanima, a održava se u cilju promocije zdravlja i prevencije bolesti.

Predavači su:

1. Doc.dr. Munevera Bećerević

2. Prof.dr. Haris Huseinagić

3. Doc.dr. Mufid Burgić

Karcinom dojke je vodeća maligna bolest žena, koja je u potpunosti izlječiva, ako se otkrije na vrijeme.

Cilj našeg predavanja jeste da prisutne upoznamo o načinu sprečavanja i ranog otkrivanja raka dojke.

DOBRO NAM DOŠLI.

Oslobodilaca 4, Simin Han,

13. Februara 2016. To 27. Februara 2016.

8:00 To 15:00

Naučite svirate gitaru u Agora centru. Kurs košta 10,00 KM mjesečno

Tuzla,

21. Oktobra 2016.

10:00 To 15:00

Tuzlaci će imati priliku da  22.10. 2016. od 12.h prisustvuju druženju i radionici sirove hrane sa legendarnom Majom Volk i Merimom Bosankić. Radionica će se održati u prostoru bivše konobe “More”. (Tuzlanske brigade I, prekoputa Interauta)

Merima Bosankić je odbila da bude dio statistike i odlučila je živjeti! Uprkos dijagnozi zadnjeg stadije karcinoma Merima živi kvalitetnije i više nego ikada.

“Moj život se kreće u granicama jednog dana. Trudim se da živim svaki dan baš za taj dan. Da osjetim svaki miris, miris ljudi oko sebe, miris kiše, miris cvijeća, svega. Jer ja i ne znam za sutra uopšte, da li će biti sutra! Svaki dan živim kao posljednji dan. I to je nevjerovatan osjećaj,” priča Merima.

thumbnail_Radionica Tuzla

“Promjenite sebe i promjenit ćete cijeli svijet “, kaže Maja Volk.

Sadržaj radionice :

– radionica prirodne ishrane sa degustacijom jela
– zeleni gusti sokovi, detoks doručak, sir od suncokreta, badema, kako se pravi biljno mlijeko, zdravi slatkiši, rezanci od tikvica
– predavanje o prednosti prirodne ishrane nad termički obrađenom
– savjeti za bolji i duži život
– vježbe i šaljive priče
– prigodni pokloni i iznenadjenja od sponzora radionice

thumbnail_Plakat predavanje Tuzla

Maja Volk je rođena 30. januara 1959. godine. Ima dvije kćerke Teodoru i Milenu, i sina Mihaila. U bogatoj karijeri objavila je romane „Mrtve lutalice”, „Nesahranjene Marije”, „Predator, „Kreativno pisanje”. Doktorirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti.

Ova svestrana dama ne krije da je teška borba sa rakom grla prije par godina, promijenila iz korijena, ali joj je donijela i potpuno nove navike koje su je učinile srećnijom. Svoje bogato životno iskustvo i čvrsta uvjerenja koja je izgradila u najtežim danima, Maja rado prepričava.