Motel Jet Star – Pozitiva band

4. Novembra 2016.

4. Novembra 2016.

Motel Jet Star

Event Description

Pred nama je vikend sjajnog provoda, na usijani petak od dobrih svirki, dolazi nam sjajni momci POZITIVA (EX aplle band) predvodjeni Benjaminom Kermom. Ovu noc je i promocija vodke, tako da ce ovo sigurno biti dobra noc, predosjecamo 😀

Visited 196 times, 2 Visits today

Related Events

Club Viva, Tuzla

6. Januara 2017. To 7. Januara 2017.

19:00 To 0:00

Novi party za vikend u Vivi. Uživamo uz sjajnu “mjuzu” i 50% popusta na sve boce žestokog pića (0,75 l)…

Ječmište kod Tome, Husinskih rudara, Tuzla,

23. Novembra 2015.

12:00 To 16:00

Završili ste studije, vrijeme je da to i proslavite sa vama dragim osobama…

Upravo za vas smo napravili specijalnu ponudu koja će uz zvuke gitare u potpunosti uveličati ovaj vama jako bitan danu životu…

Jer u Ječmistu je najbolje…

Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla

30. Marta 2016. To 31. Marta 2016.

18:00 To 23:00

Tradicionalno i ove godine, u Clubu Palma / Dom mladih Tuzla dolazi legendarna ex-yu rock grupa GALIJA, ovaj put u sklopu svoje turneje “Galija još uvek sanja” i u punom muzičkom sastavu, ČETVRTAK 31.mart 2016.g. od 21 sat…

Grupa Galija osnovana je u Nišu, 1976. godine – dakle, ovaj koncert je ujedno i slavljenički, povodom 40 godina umjetničkog rada grupe i frontmena Nenada Milosavljevića- Neše Galije !!!

Četrnaest studijskih albuma, iskustvo stečeno na stotine koncerata širom regiona i nadvremenski hitovi Neše Galije su razlog da u četvrtak 31.3.2016.g. dođete u tuzlanski Dom Mladih / Club Palma, da uživate u “vrućoj” klubskoj atmosferi sa legendarnim bandom i podsjetite se na zlatna vremena rock muzike.

Nenad Milosavljević, osnivač i lider grupe Galija, već tada poznat u Nišu kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio je rok grupu za učešće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

Prva proba grupe održana je 04.01.1976. godine u prostorijama Doma kulture u Nišu. Nenada Milosavljevića na probi i tokom predstave pratili su Goran Ljubisavljević – Gorča (gitara), Predrag Branković (bas), Nenad Tančić – Tanča (bubnjevi), Bratislav Stamenković – Čaki (klavijature) i Predrag Milosavljević (prateći vokal).

Dogovor o osnivanju grupe postignut je u niškoj kafani “Galija” poznatoj po tome što su se u njoj okupljali umetnici i boemi grada Niša. Posle početnih lutanja u traženju imena za grupu, naziv legendarne kafane preuzet je i usvojen kao najbolje rešenje.