Nova ženska inicijativa: Praznična tržnica

19. Decembra 2015.

19. Decembra 2015.

10:00 To 17:00

TC Sjenjak, Tuzla,

Event Description

U suterenu TC “Sjenjak” u subotu će se održati “Praznična tržnica” u organizaciji Udruženja Nova ženska inicijativa. Namjera je da to bude pravo novogodišnje šarenilo te da “Praznična tržnica” bude mjesto na kojem će svako pronaći po nešto za sebe .

“ Obzirom da su nam praznici na vratima, vrijeme je darivanja, platežna moć znamo kakva je, te smo odlučile na ovaj korak da bi naši sugradjani za simbolične novce kupili poklone” poručuju iz NŽI. Kako kažu organizatorice “Praznična tržnica” biće mjesto na kojem će se moći prodavati, I naravno kupiti, unikatni proizvodi ručno radjeni, nakit, ukrasi, odjevni predmeti. “Novost je što je ovoga puta otvorena mogućnost prodaje I polovnih stvari . Svi imamo predmete ili odjeću koju jednostavno više ne koristimo, I evo prilike da je spremimo I ponudimo na “Prazničnoj tržnici” , ističu iz NŽI I već najavljuju da će pravu “Garažnu prodaju”, po ugledu na evropske gradove, organizovati već početkom naredne godine.

Zakup prodajnog mjesta na “Prazničnoj tržnici” je 10 KM I već ima dosta zainteresiranih, a novac koji ćemo prikupiti, od zakupa, biće usmjeren na kupovinu paketića za djecu koja su lošijeg materijalnog stanja.

Visited 238 times, 3 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

29. Marta 2016.

16:00 To 18:00

ulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu, kod Prizrena. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir.

Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na oblasti Socijalni rad.

Radio je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi kao imam Bijele džamije na Vratniku.

Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vrši dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti o droga.

Do sada je objavio pet knjiga – zbirku više od pedeset hutbi – pod naslovom Vratimo se Gospodaru (objavljena i na engleskom i njemačkom jeziku), zbirku medijskih nastupa – pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon, zbirku predavanja – pod naslovom Dersovi i druženja (objavljena i na njemačkom jeziku), istraživački rad pod naslovom Liječenje ovisnika o drogama u terapijskim zajednicama i zbirku izreka pod naslovom IZR(ij)EKE – Za raju iz Raja.

Trg slobode, Tuzla

5. Septembra 2016.

18:00 To 19:00

U utorak 6. septembra 2016. godine, na Trgu Slobode u Tuzli biće održan koncert klasične muzike pod nazivom “Trio Consort”.

Koncert se održava u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli 2016”, a nastupiće Elvis Sivčević na gitari, Darija Jahić na klaviru i Senija Berberović na flauti.

Gošća na koncertu biće solo pjevačica Aleksandra Lizdek.

Narodno pozorište, Tuzla

26. Novembra 2016.

17:30 To 19:00

Pretposljednja predstava u revijalnom dijelu programa na Festivalu evropskog teatra je “2 i 14 h”.

Radi se o komadu Davida Paqueta, kojeg će izvesti Kazalište Virovitica. Režiju je radio Robert Raponja, a igraju: BLANKA BART, IGOR GOLUB, GORAN KOŠI, SARA LUSTIG, GORAN VUČKO, KREŠIMIR JELIĆ, INES ZMAZEK, HANA KUNIĆ, IVANA VUKIĆEVIĆ, ANTONIO JAKUPČEVIĆ, ANA MARIJA JURIŠIĆ i DOMAGOJ MRKONJIĆ.